“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Dalgona kava vraća se na scenu, ovaj put u rashlađenom izdanju
Sjećate li se dana kad su svi na društvenim mrežama, a i u svojim domovima pripremali Dalgona kavu? Popularni napitak od kave, koji se sastoji od pjenasto umućene kave s vodom i šećerom, sada se vraća u novom obliku koji nije samo superosvježavajući već i praktičan za sve one dane kad želite ujutro imati spremnu kavu u najkraćem mogućem roku. Smrznuta Dalgona kava prava je poslastica za sve kavoljupce, a odlična je vijest da ju može napraviti baš svatko, bez obzira na razinu kulinarskih vještina.
Zamislite samo kako će se vaše prijateljice razveseliti kad ih pozovete na kavicu i onda ih iznenadite uz poslasticu kao što je smrznuta Dalgona kava.
Ovaj profinjeni način pripremanja kave može se nadograditi na puno načina – uz zobeno, kokosovo ili bademovo mlijeko, s dodacima karamele, pistacija ili naribane čokolade, a može se jesti i u obliku sladoleda koji ne sadrži mlijeko, ali je jednako pahuljast, ukusan i osvježavajuć.
View this post on Instagram
U jednakom omjeru u posudu stavite šećer, instant kavu i vodu (primjerice, ako radite jednu šalicu potrebne su dvije žličice kipuće vode, dvije žličice instant kave i dvije žličice šećera) i zatim je pjenjačom za cappuccino ili mikserom mutite dok ne dobijete pahuljastu kremu. Zapamtite, smrznuta Dalgona kava radi se u većim količinama kako bi zamrzavanje imalo smisla, no omjeri su isti.
Zatim smjesu koju ste dobili prebacite u vakuumiranu posudu koja može ići u zamrzivač i pustite neka se hladi preko noći.
View this post on Instagram
Poslužite po želji i uživajte u svojoj ledenoj Dalgoni!