SPF na novoj razini: trikovi za nanošenje zaštitnog faktora za još bolju njegu kože na suncu

To što je vaša koža već dobila laganu boju ne znači da se možete pozdraviti s proizvodima za zaštitu od sunca

by | 1 kolovoza, 2024
Trikovi za nanošenje zaštitnog faktora

Sredina ljeta poprilično je opasno razdoblje za kožu jer mnogi odbacuju proizvode s oznakom SPF s izlikom da su već “dobili boju”. Dok su se nekoć proizvodi sa zaštitnim faktorom nazivali “kreme za sunčanje”, danas su puno više od toga pa je važno razumjeti da ih je bitno nanositi pri svakom izlasku na sunce, čak i kad je vani oblačno. Nanošenje zaštitnog faktora štiti vas od zloćudnih bolesti kože, ali i pomaže vašem tijelu i licu da kasnije pokažu znakove starenja, što je vjerojatno nešto što ne želite samo tako odbaciti.

Ovi praktični savjeti za nanošenje zaštitnog faktora mogli bi vam pomoći u pridržavanju te vrlo bitne rutine!

Trikovi za nanošenje zaštitnog faktora

Trikovi za nanošenje zaštitnog faktora koje možda još niste isprobali

Za vrijeme velikih vrućina, držite kremu s oznakom SPF u hladnjaku

Tako će se mazanje lica i tijela zaštitnim faktorom pretvoriti u ugodnu rutinu u kojoj ćete uživati, a ne tlaku koju pokušavate izbjeći pod svaku cijenu.

Postavite timer na pametnom telefonu

Ovisno o tome koji ste zaštitni faktor izabrali, izračunajte kad je vrijeme za ponovno nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom, a zatim si olakšajte stvari i namjestite timer koji će vas na to podsjetiti.

Pročitajte: Omiljeni sprej za zaštitu i sjaj kose zanosnih Španjolki osvaja Hrvatsku

Ponovite nanošenje zaštitnog faktora na lice make-up spužvicom

TikTok ponekad ima dobre ideje, a jedna od njih je ponovno nanošenje proizvoda s oznakom SPF na već našminkano lice uz pomoć slavne spužvice Beautyblender. To će vam pomoći da prstima ne razmažete šminku i kontrolirate pokrete, a djevojke koje su isprobale ovaj “hack” kažu da im je zbog toga rutina zaštite kože postala zabavnija. Vrijedi probati!

Trikovi za nanošenje zaštitnog faktora

Nabavite SPF proizvode u sticku

Proizvodi za zaštitu od štetnih sunčevih zraka u ovom obliku stanu u baš svaku torbicu i jedan su od najpametnijih načina za nanošenje zaštite na plaži, ali i u gradu. SPF proizvodi u sticku također su izvrsna ideja za djecu čija je koža jako osjetljiva, a koja rijetko uživaju u postupku nanošenja kreme ili losiona na lice i tijelo.

Nemojte preskakati dio tijela koji gotovo svi zaboravljaju

Vaše vlasište jednako je podložno opeklinama i opasnim posljedicama štetnih sunčevih zraka kao i ostatak vašeg tijela. Nemojte preskakati razdjeljak već pronađite praktični sprej za kosu i kožu s visokom zaštitom, uz koji ćete vlasištu osigurati potrebnu njegu. Također, ne izlazite na jako sunce bez šešira.

Trikovi za nanošenje zaštitnog faktora

Foto: Instagram