5 razloga zbog kojih ćete odmah poželjeti izmasirati lice kockicom leda

Za trenutno svježiji i mladolikiji izgled

by | 29 kolovoza, 2024
dobrobiti masaže ledom

Ledena masaža lica može se činiti kao jednostavna old school rutina njege kože, ali njezine su dobrobiti goleme i mogu značajno poboljšati izgled i zdravlje vaše kože.

Ukorijenje u kinesku uljapšavajuću rutinu, korištenja leda u njezi lica drevna je metoda – poznata pod nazivom ledena terapija – koju je posljednjih godina prigrlio sve veći broj beauty entuzijasta i slavnih osoba, poput engleske glumice Aliae Bhatt.

Masaža lica ledom, kao i  tuširanje hladno vodom, ima brojne blagodati za ljepotu koje mogu poboljšati cjelokupno zdravlje i izgled kože. Od smanjenja upale i sužavanja pora do smanjenja natečenosti i poboljšanja cirkulacije, led može biti moćan alat u vašoj rutini njege kože. Uključivanjem ovog jednostavnog, ali učinkovitog ledenog tretmana u svoj dnevni režim, možete postići čišću, sjajniju i pomlađeniju kožu.

dobrobiti masaže ledom

5 dobrobiti masaže lica ledom

1# Smanjuje upale i crvenilo

Hladna temperatura leda sužava krvne žile, što može pomoći u smanjenju oteklina i upala na koži. Ovo može biti osobito korisno za one s aknama ili osjetljivom kožom, budući da učinak hlađenja može smiriti iritacije i crvenilo. Osim toga, smanjenje upale može pomoći u sprječavanju izbijanja akni i čišćoj koži u cjelini.

2# Sužava pore

Led zateže i skuplja kožu, što može pomoći ublažiti pojavu velikih pora. To koži može dati zaglađeniju i finiju teksturu, čineći je mladolikijom i blistavijom. Redovitim korištenjem leda na licu može biti jednostavan način da suzite svoje pore, i potencijalno sprječite njihovo začepljenje i proširenje.

Pročitajte: Gledajući novu sezonu “Emily in Paris”, naučili smo 6 lekcija iz francuske škole uljepšavanja

3# Ublažava natečenost i podočnjake

Kockica leda na licu sužava krvne žile i smanjuje otekline, što može pomoći smanjiti podbulost lica kao i natečene i tamne podočnjake. To može dati vašim očima odmorniji izgled, čineći da izgledate svježije i mladolikije. Nježna masaža ledom područja oko očiju možete potaknuti limfnu drenažu i smanjenjiti zadržavanje tekućine, što može rezultirati definiranijem izgledu lica.

4# Osvježava ten

Niska temperatura leda može uzrokovati sužavanje, a zatim širenje krvnih žila, što može pomoći u povećanju protoka krvi. To možete primijetiti u obliku blistavijeg i svježijeg tena jer povećana cirkulacija može pomoći u dopremanju kisika i hranjivih tvari do stanica kože. Dobra mikrocirkulacija također može potaknuti proizvodnju kolagena i obnovu kože, što s vremenom dovodi do čvršće i mlađe kože.

5# Poboljšava apsorpciju kreme

S obzirom na to da led potiče cirkulaciju i privremeno sužava pore, stvarajući čvršći “spoj“ na površini kože, moguće je da će aktivne molekule vaših njegujućih preparata prodrijeti dublje u kožu. Drugim riječima, masaža lica ledom prije seruma ili hidratantne kreme, može povećati njihove rezultate.

Pročitajte: Ovaj dio tijela većina zanemaruje, a prvi pokazuje znakove starenja: 6 savjeta kako ga pomladiti

Foto: Jun, iStock/Getty Images Plus via Getty Images