Kaneloni sa sirom i šunkom

by | 2 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 20 kanelona
  • 250 g zrnatog sira
  • 150 g mozzarelle
  • 350 g svježeg sira
  • 150 g suhe vratine
  • 300 g pelata rajčica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana, bosiljak
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • mješavina začina

Priprema:

1. U posudi pomiješati zrnati sir, mozzarellu prethodno krupno naribanu, izmrvljeni sir i nasjeckanu suhu vratinu. Dodati začine po želji i promiješati.
2. Dobiveni nadjev uliti u slastičarsku vrećicu bez ukrasnog završetka i pomoću toga napuniti kanelone.
3. Izmiksati pelate rajčica, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak i začine po želji.
4. Posebno u posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Potom uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se smjesa ne zgusne. Začiniti po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti smjesu od rajčica. Poslagati punjene kanelone i zaliti ih bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja posipati parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept