Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U posudi pomiješati zrnati sir, mozzarellu prethodno krupno naribanu, izmrvljeni sir i nasjeckanu suhu vratinu. Dodati začine po želji i promiješati.
2. Dobiveni nadjev uliti u slastičarsku vrećicu bez ukrasnog završetka i pomoću toga napuniti kanelone.
3. Izmiksati pelate rajčica, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak i začine po želji.
4. Posebno u posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Potom uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se smjesa ne zgusne. Začiniti po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti smjesu od rajčica. Poslagati punjene kanelone i zaliti ih bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja posipati parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept