Ovo je antioksidans koji bi trebale uzimati sve žene iznad 40-e

Za zdravo starenje i mladolik izgled

by | 16 rujna, 2024
koenzim Q10

Njegovo snažno zaštitničko djelovanje može pomoći usporiti proces starenja, podržati vaše cjelokupno zdravlje i pomoći da izgledate mladolikije.

S godinama, tijelo žene prolazi kroz različite promjene koje mogu utjecati na njezino cjelokupno zdravlje i dobrobit. Jedan važan čimbenik koji postaje sve važniji za žene nakon 40. godine jest potreba za dodacima prehrani, a posebice antioksidansima. Tu na scenu stupa koenzim Q10, koji možda poznajete kao sastojak iz pomlađujućih krema za lice.

U pitanju je trenutačno najpotentniji antioksidans koji ima ključnu ulogu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Da podsjetimo, slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu uzrokovati oksidativni stres i oštetiti stanice, što dovodi do niza zdravstvenih problema, uključujući ubrzano starenje, kronične bolesti i upale.

Pročitajte: Njujorški stručnjak za dugovječnost uzima ovaj suplement svaki dan za usporavanje starenja

S obzirom na to da s godinama razina koenzima Q10 u tijelu prirodno opada, to žene čini podložnijima oksidativnom stresu. Dodacima prehrani s koenzimom Q10 moguće je zaštititi stanice od oštećenja i usporiti proces starenja. Osim toga, pokazalo se da ovaj antioksidans poboljšava zdravlje srca, podiže razinu energije i podržava kognitivne funkcije, što je sve neizmjerno važno za sve zrele žene.

Studije su također pokazale da Q10 može imati pozitivan učinak na zdravlje kože jer pomaže smanjiti pojavu finih linija i bora te poboljšava ukupni tonus i teksturu kože. Zbog svega navedenog, čini nam se da je ovaj nutrijent jedan od esencijalnih antioksidansa koji bi svaka zrela žena trebala uključiti u svoju dnevnu wellness rutinu.

Pročitajte: Ovaj beauty napitak umornom tenu vraća blistavost i svježinu

Foto: PeopleImages, iStock via Getty Images Plus