Što su tubing maskare i koje su najbolji izbor za početnike

Odlična alternativa vodootpornim maskarama

by | 24 rujna, 2024
najbolje tubing maskare

Ako ste ikad oklijevali prije nanošenja maskare, oprezni da nakon nekog vremena ne izgledate kao rakun, ove tubing maskare iz drogerija koristit ćete bez brige.

Vodootporne maskare su fantastične, ali ako imate osjetljive oči, nosite kontaktne leće, bavite se sportom poput plivanja ili trčanja, ili samo tražite maskaru koju ćete lako ukloniti nakon dugog dana, možda biste mogli dati šansu jednoj od ovih tubing maskara.

Za razliku od tradicionalnih maskara koje su napravljene od voskova i ulja koje se nanose na trepavice, formule takozvanih tubing maskara izrađene su od polimera koji poput tubice obavijaju svaku vašu trepavicu pojedinačno. Zainteresirani? Nastavite čitati.

make-up trendovi za 2024.

Što je tubing maskara

Dok vaša prosječna maskara može koristiti ulja ili vosak, tubing maskara sastoji se od polimera koji obavijaju svaku pojedinačnu trepavicu. Kad nanosite ovu vrstu maskare, umjesto da nanesete slojeve pigmenta na trepavice, svaku pojedinačnu trepavicu prekrivate “filmom” koji se neće pomaknuti.

Pročitajte: Vizažistica otkriva najčešće pogreške šminkanja očiju zbog kojih možete izgledati starije

Koja je razlika između obične i tubing maskare

Iako postoji dosta preklapanja između sastojaka u tubing maskari i onoj običnoj, postoje ključne razlike. Cjelokupni popis sastojaka tubing maskare može nalikovati tradicionalnoj emulziji maskare s tradicionalnim voskovima i emulgatorima, ali polimerni sastojci poput poliuretana-35 i kopolimera akrilata/etilheksil akrilata potrebni su za formiranje “tubice” ili “cjevčice” oko svake trepavice. Polimeri prianjaju na trepavice i drže ih na mjestu sve dok ih ne odlučite ukloniti.

što je tubing maskara

Foto: Mariya Borisova, iStock via Getty Images Plus

Je li tubing maskara zdravija opcija

Tubing maskara nije ništa bolja (ili lošija) za vaše trepavice od obične maskare iako jednostavno uklanjanje može biti idealno za one s osjetljivijim područjem oko očiju.

Kako skinuti tubing maskaru

Lako uklanjanje tubing maskare jedna je od njezinih glavnih prednosti. Ove maskare ne zahtijevaju nikakav preparat za uklanjanje šminke; jednostavno natopite pamučni jastučić toplom vodom i držite ga uz trepavice 30 sekundi, a zatim nježno obrišite maskaru s trepavica.

Pročitajte: Vaša se maskara osušila i ostavlja grudice na trepavicama? Znamo kako je možete spasit

Najbolje tubing maskare iz drogerija

Bye Bye Panda Eyes!, Essence

najbolje tubing maskare

Neka vas ne zavara simpatično ime ovog proizvoda – Bye Bye Panda Eyes tubing maskara obavlja ozbiljan posao. Njezina veganska formula (koristi sintetski pčelinji vosak) bez ulja produljuje i definira trepavice u nekoliko sekundi, a pruža cjelodnevnu postojanost, bez razmazivanja i ljuskanja.

Glam & Doll Easy Wash Off Power Hold Volume maskara, Catrice

najbolje tubing maskare

Još jednu pristupačnu i vegansku formulu, bez mirisa i ulja, prati glas dugotrajne postojanosti – i do 24 sata, ali se, jednako kao i prethodna, skida jednako lako – samo toplom vodom. I ono još važnije, pruža volumen trepavicama, izgleda fantastično i ne trusi se.

Highly Rated Las Extension maskara, Milani

najbolje tubing maskare

Tražite li dramatično izduženje i uvijanje, u stilu umjetnih trepavica, zaustavite se ovdje. Formula Milani maskare postojana je i do 16 sati, tijekom kojih se ne ljušti i ne razmazuje, a njeguje i obnavlja vaše trepavice shea maslacem i uljem ricinusovih sjemenki.

Pročitajte: “Mascara cocktailing”: uz najnoviji vizažistički trik s TikToka, vaše će trepavice izgledati kao umjetne

Extended Play Gigablack Lash Mascara, MAC

Ne samo da njezina kratka, gusta četkica hvata i podiže svaku trepavicu već ih također odvajaju, uvijaju i oblažu fantastičnom crnom nijansom. Rezultat? Trepavice koje su definirane, ali i dalje izgledaju prirodno.

Foto: Liudmila Chernetska, iStock via Getty Images Plus; PR