“Hair gloss” manija: Svi govore o sjajilima za kosu, što je to i koja su najbolja?

Nakon trenda "staklene kože", na red je stigla opsesija ultrasjajnim izgledom kose

by | 24 rujna, 2024
sjajilo za kosu

Ako pratite trendove iz svijeta ljepote, dobro vam je poznat pojam “glass skin”, odnosno korejska ideja da bi zdrava koža trebala izgledati blistavo, sjajno i zaglađeno, gotovo poput zrcala. U posljednjih nekoliko sezona sve se više govori i o zrcalnom sjaju kose pa ne čudi što sa svih strana niču novi i stari proizvodi kojii spadaju u kategoriju sjajilo za kosu. “Hair gloss” ili sjajilo za kosu dolazi u raznim oblicima, a dok su najhvaljenija ona korejskih brendova, i europske i američke kozmetičke tvrtke imaju uistinu izvrsne proizvode.

sjajilo za kosu

INSTAGRAM: @hair_byoskar

Što je sjajilo za kosu

Riječ je o proizvodima koji se nanose na samom kraju rutine pranja kose, u obliku maske, spreja ili preparata koji se ne ispire. Sadrže sastojke koji koži pružaju visok sjaj, a često je i štite od visokih temperatura kad su aparati za stiliziranje kose u pitanju.

sjajilo za kosu

Zašto je sjajilo za kosu posebno

Ovi tretmani uistinu djeluju, a najbolje od svega je to što je rezultat vidljiv odmah te traje danima. Neke glazure i sjajila za kosu mogu dati efekt koji traje čak do deset dana no važno je napomenuti da i, kao kod svih drugih proizvoda, neka sjajila za kosu djeluju bolje od drugih, a neka mogu i ostaviti dojam masne kose, pogotovo ako je to problem od kojeg već ionako patite.

@luxegen Saroop’s glossy hair routine using the @L’Oréal Paris ♬ original sound – luxegen

Koje je onda sjajilo za kosu najbolje

Slavni Ouai Hair Gloss In-Shower Shine Treatment, koji je osmislila frizerka Kendall Jenner, Jen Atkin, veliki je favorit u očima mnogih žena, dok je Kérastase Kroma na glasu kao preskup, ali uistinu učinkovit izbor. 

Na društvenim mrežama često se spominje ružičasto sjajilo za kosu  L’Oréal Paris Elvive Glycolic Gloss Lamination Rinse-Off Treatment, a vrlo je hvaljena maska Amika Flash, kao i Living Proof Perfect Hair Day High-Shine Gloss.

sjajilo za kosu

I naše drogerije nude jako dobar izbor sjajila i glazura za kosu, a mi imamo samo jedan savjet – pratite upute jer je upravo preskakanje istih čest izvor nezadovoljstva raznim kozmetičkim proizvodima.