Poput mini liftinga: Jednostavan make-up trik za zrelu kožu 50 +

Ovaj trik s highligterom predstavlja anti-age šminkanje u najboljem smislu

by | 27 rujna, 2024
make up trik za zrelu kožu

Dok u dvadesetima i tridesetima šminkanje može predstavljati itekako zabavan ritual uljepšavanja, mnoge žene u određenim godinama počinju odustajati od omiljenih make-up proizvoda i kompliciranijih rutina šminkanja. Šminkanje kapaka s lagano opuštenom kožom može biti itekako izazovno, baš poput nanošenja ruža koji upada u borice oko usana, dok puder odjednom postaje težak i kao da naglašava sve ono što bi voljeli prikriti. Upravo zbog toga, mnoge žene odlučuju se za načelo “manje je više” kad je šminkanje u pitanju ili ostaju vjerne provjerenim bojama i potezima na koje su navikle. Ako ste oduvijek uživale u ritualu uljepšavanja, stručnjaci savjetuju da razmislite o anti-age šminkanju odnosno usvajanju nekih novih ideja koje u trenu mogu vizualno razbuditi lice i dati mu svjež izgled. Ovaj make-up trik za zrelu kožu s highlighterom izvrstan je primjer.

Make-up trik za zrelu kožu s highlighterom djeluje poput mini liftinga

Kako u samo nekoliko minuta šminkom pomladiti lice? Ovaj make-up trik za zrelu kožu s korektorom fokusiran je na vizualno podizanje lica prema gore, a uistinu nije kompliciran.

Čitajte: Anti-age trik s korektorom i tri trokuta za žene 40 +

Potrebni su vam četkica i highlighter, no bitno je izabrati onaj pravi. Izbjegavajte highlightere s previše krupnim svjetlucavim česticama, kao i one koji su previše sedefasti i srebrni ili brončane varijante.

Odaberite kvalitetan highlighter sličan teksturi korektora i tonu vaše kože sa česticama koje odbijaju svjetlost i tako u trenu vizualno pomlađuju lice.

Važna napomena: nemojte pretjerivati sa slojevima highlightera jer će na dnevnom svjetlu izgledati drukčije – jedan sloj sasvim je dovoljan.

Kako izvesti ovaj make up trik za zrelu kožu

Našminkajte lice kao i inače, a zatim četkicom nanesite kremasti proizvod s highlighterom od jagodica, preko podočnjaka, pa sve do vlasišta. Po potrebi izblendajte kako bi prijelazi bili neprimjetni.

Kako točno izvesti ovaj pokret, pogledajte ovdje.

 

FOTO: Getty Images