Proglašeni najbolji gradovi za jesenska putovanja: Jedan je posebno primamljiv

Spremate se na putovanje? U ovim gradovima najbolje ćete iskusiti jesensku čaroliju, govori novo istraživanje

by | 28 rujna, 2024
Najbolji gradovi za jesenska putovanja

Ima li što ljepše od putovanja ujesen? Još nije toliko hladno da morate pakirati debele kapute i veste, terase kafića i restorana su otvorene, a doživljaj koji pruža šaroliko jesensko lišće na lokacijama koje sada napokon možete vidjeti uživo – nestvaran. Ako razmišljate o putovanju u narednih nekoliko tjedana ili mjeseci, vjerujemo da će vas zanimati najnoviji popis koji je objavio poznati vodič za putovanja TimeOut, a na kojem se nalaze destinacije koje su posebno očaravajuće u ovo doba godine. Zavirite na listu na kojoj se nalaze najbolji gradovi za jesenska putovanja!

Najbolji gradovi za jesenska putovanja

London
FOTO: Getty

Najbolji gradovi za jesenska putovanja, zbog kojih ćete se osjećati kao da ste u filmu

Tvrtka SkyParkSecure analizirala je opseg pretraživanja, broj objava na društvenim mrežama, restorane s pet zvjezdica, prosječnu cijenu hotela i jesensku količinu padalina u odabiru svjetskih gradova te došla do popisa na kojem se nalaze najbolji gradovi za jesenska putovanja.

Čitajte: Službeno je – Ovo je najbolji grad za solo putovanja i uopće nije tako daleko

Možda očekivano, na prvome mjestu nalazi se predivni London. Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva može se pohvaliti sa nevjerojatnih 39 milijuna objava na društvenim mrežama povezanih s jesenskim putovanjima, što zahvaljujući nevjerojatnom sadržaju, što zahvaljujući ljepoti samog grada koja ujesen posebno dolazi do izražaja.

Na drugome mjestu je Seul, koji je posebno dobar za jesenska putovanja zahvaljujući svojih impresivnoj ponudi od 4940 restorana s pet zvjezdica, a na trećem mjestu je Pariz, koji prednjači na društvenim mrežama, s nevjerojatnih 60 milijuna objava.

Najbolji gradovi za jesenska putovanja

Pariz
FOTO: Getty

Ako još niste posjetili Prag, možda će vas zanimati da se i taj predivan grad u Češkoj nalazi na listi najboljih gradova za jesenska putovanja, a posebno je primamljiv za sve koji žele uživati do mile volje u jelu, piću, shoppingu i kulturnom sadržaju, a pritom izbjeći izdatke koji dolaze s odlaskom u primjerice Pariz ili London.

Najbolji gradovi za jesenska putovanja

Prag
FOTO: GETTY

Top 10: Najbolji gradovi za jesenska putovanja

  1. London
  2. Seul
  3. Pariz
  4. Kopenhagen
  5. Beč
  6. Prag
  7. Alberta
  8. München
  9. Berlin
  10. San Francisco

 

Foto: GETTY