Maskare u boji bit će najveći jesenski make-up trend

Evo kako ih odabrati prema nijansi svojih očiju

by | 4 listopada, 2024
najbolje maskare u boji

Prema onome čemu smo svjedočili na modnim pistama za sljedeću godinu, maskare u boji na putu su da postanu male beauty zvijezde.

Modni i beauty trendovi za proljeće/ljeto 2025. godine uzdižu maskaru u boji na make-up tron. Bijele trepavice pojavile su se na Libertineovoj reviji na New York Fashion Weeku, jednako kao i na reviji Francesce Liberatore tijekom milanskog Fashion Weeka. I bijela i crvena maskara pojavile su se kod Diotima, dok je plava imala trenutak slave kod LaQuana Smitha.

Vjerujemo da ste shvatili point. Maskare u boji vraćaju se na velika vrata. Ako vas privlači ideja da se poigrate onima koje nisu nužno crne ili smeđe, u nastavku vam donosimo izbor od pet maskara – od luksuznih do povoljnih – sa širokim rasponom nijansa za isprobavanje. Sretno s eksperimentiranjem!

Pročitajte: Što su tubing maskare i koje su najbolji izbor za početnike

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diotima™ (@diotima.world)

Najbolje maskare u boji

Većina ljubiteljica šminke pri ruci ima nekoliko nijansi ruževa za usne ili tuša u boji. Ali maskare? Za većinu, to je obično crna i smeđa maskara ili možda plava u nekom trenutku. Ali ove šarene maskare uvjerit će vas da postoje nijanse koje ćete s užitkom željeti isprobati da biste naglasili boju svojih očiju.

Noir Allure, Chanel

najbolje maskare u boji

Rižin i pčelinji vosak u kombinaciji s provitaminom B5 stvaraju Chanelovu formulu Noir Allure maskare koja poboljšava uvijenost, a koju je najbolje nanositi cik-cak pokretima. Fleksibilna četkica dizajnirana je za postizanje lepezastog efekta na vašim trepavicama u nekoliko poteza.

Boje: Noir, Amethyste, Lilas, Rouge intense, Orange bruni

Bad Gal Bang! Mascara, Benefit Cosmetics

najbolje maskare u boji

Ova kultna formula iz Benefita donosi svu dramu – na dobar način – bez ikakvog viška ljepljivosti na vašim trepavicama. Njezina dugotrajna i vodootporna formula dizajnirana je da bude postojana i do 36 sati, a osim toga, udahnut će vašim trepavicama grandiozni volumen.

Boje: Power Blue, Wild Plum, Rebel Brown

Pročitajte: Vizažistica otkriva najčešće pogreške šminkanja očiju zbog kojih možete izgledati starije

Diorshow Pump ‘n’ Volume, Dior

najbolje maskare u boji

Diorova maskara pruža vašim trepavicama volumen i postojanost do 24 sata. Pritom vam neće trebati nekoliko slojeva da biste vidjeli efekt njegove postojane formule koja se može pohvaliti s 90 posto prirodnih sastojaka

Boje: Crna, plava, smeđa

I love extreme blue, essence 

najbolje maskare u boji

Za ekstravoluminozne trepavice u prekrasnoj plavoj boji već u prvom sloju – i po povoljnoj cijeni – ne tražite dalje. Njezina četkica jednaka je onoj kao i najprodavanija maskara I LOVE EXTREME crazy volume u crnoj boji.

Boja: Blue-tiful Corals!

Lash Clash Extreme Volume Mascara, YSL

najbolje maskare u boji

Njegova golema četkica za postizanje voluminoznog efekta i 24-satna formula otporna na razmazivanje obavezna su oprema za svakog ljubitelja šminke. A s ovom hrabrom “električnom“ plavom možete biti sigurni da će vaše trepavice privući svu pozornost.

Boje: Noir, Uninhibited Brown, Electric Blue

Kako odabrati maskaru u boji

Ako imate plave oči, odlučite se za narančaste ili tonove u boji breskve. Zelene oči? Odaberite crvenu ili bordo. A ako imate smeđe ili oči boje lješnjaka, imate sreće – mnoge će nijanse naglasiti vaše oči. Prvo odredite podton svojih smeđih očiju pa odaberite kontrastnu nijansu. Toplije smeđe, primjerice, izgledaju fantastično s ljubičastim maskarama. Plavičaste nijanse u zjenicama boje lješnjaka možete sjajno istaknuti maskarom u narančastoj boji, zelene s crvenom, a zlatne tonove s ljubičastom.

Pročitajte: Otporne na suze, znoj i vlagu: najbolje vodootporne maskare

Naslovna fotografija: PeopleImages iStock/via Getty Images Plus