Advent 2024.: evo kad počinju najljepši božićni sajmovi u Europi

Europski gradovi koje stavljamo na listu ovog Adventa

by | 4 listopada, 2024
advent 2024

Uskoro kreće i ono najljepše doba u godini – doba blještavila, božićnih ukrasa, lampica, kuhanog vina i finih delicija.

I sve to na sajmovima na Adventu diljem Europe, u onim većim, ali i nekim manjim gradovima. Vrijeme je to za koje se neki gradovi posebno dugo pripremaju i sve je isplanirano u detalje, a vrhunac svega su, dakako, posjetitelji, kojih je iz godinu u godinu sve više.

Opcija je posjetiti ove gradove kao jednodnevni izlet, a možete i rezervirati putovanje te provesti tamo nekoliko dana i sve istražiti još više.

U svakom slučaju, sigurno smo da ni u jednom gradu neće nedostajati prave božićne čarolije uz zvukove pjesme i tisuća lampica sa svih strana. Istražili smo kad počinju božićni sajmovi, to jest konkretnije Advent u većim gradovima u Europi.

Advent 2024. – božićni sajmovi u gradovima diljem Europe

Beč, Austrija

Trajanje: 16. studenoga 2024. – 4. siječnja 2025.

Beč je nadaleko jedan od najpopularnijih i najpoznatijih gradova koji su na popisu kao must-see destinacija u božićno vrijeme i vrvi vrhunskom gastronomskom ponudom božićnih kolača, medenjaka, delicija, pića poput kuhanog vina…

Budimpešta, Mađarska

Trajanje: 17. studenoga 2024. do 1. siječnja 2025.

Ako još niste, svakako na svoju listu stavite Advent u Budimpešti i isprobajte njihove specijalitete. Trg Vorosmarty najpoznatiji je po božićnom sajmu, a očarat će vas predblagdanska atmosfera koja tamo vlada.

Berlin, Njemačka

Trajanje: 24. studenoga 2024. do 7. siječnja 2025.

Berlin je iz godine u godinu sve posebniji pa tako ove možete tamo pronaći čak 80 sajmova koji je svaki poseban na svoj način – tamo vas čekaju gastronomske delicije, zimske delicije, klizalište, sadržaji za djecu…

London, Engleska

Trajanje: 18. studenoga 2024. do 1. siječnja 2025.

Popularni Advent u Londonu donosi otvoreno klizalište, ledene skulpture, dekoracije za uspomenu i sve to još uz dodatnu hrpu sadržaja koji pruža pravu božićnu čaroliju svakom posjetitelju.

Zagreb, Hrvatska

Trajanje: 30. studenoga 2024. do 7. siječnja 2025.

Kao i proteklih godina, vjerujemo da će i ove godine Advent u glavnom gradu Zagrebu očarati ponudom!

Prag, Češka

Trajanje: 30. studenoga 2024. do 6. siječnja 2025.

Najveći božićni sajmovi nalaze se na Starom trgu (Staroměstské náměstí) i Vaclavovom trgu (Václavské náměstí), a Prag je sam po sebi divan tijekom cijele godine, dok u doba Adventa posebno očarava zbog velike ponude štandova, onih s hranom i pićem, kao i ukrasa.

Pariz, Francuska

Trajanje: 18. studenoga 2024. – 5. siječnja 2025.

Pročitajte Najzanimljivija događanja koja nas očekuju u danima ispred nas

Foto: Instagram, naslovna: RomanBabakin iStock/Getty Images Plus via Getty Images