“Leptir” bob je sve poželjnija frizura među slavnima

Daje kosi lepršavost, volumen i teksturu

by | 7 listopada, 2024
leptir bob frizura

Popularna “leptir” frizura ove jeseni stiže u kratkoj verziji. Evo kojim će teksturama kose i oblicima lica najnovija verzija boba fantastično pristajati.

Nalik takozvanoj “leptir” frizuri, koja je dominirala prošle godine, butterfly bob, odnosno “leptir” bob je trendi frizura koju u posljednje vrijeme sve češće viđamo na slavnim osobama. Karakteriziraju je lepršavi, mekani slojevi i oblik koji nježno uokviruje lice, podsjećajući na lepšanje leptirovih krila, po čemu je frizura i dobila naziv.

Osim što je omiljena frizura među mnogima s A-liste i modnim influencericama, to je savršena kombinacija dvaju trenutačno popularnih trendova – slojevite, “leptiraste” frizure i klasičnog boba – oba su posebno popularna ove jeseni.

Pročitajte: 6 chic Francuskinja čije frizure ove jeseni kopiramo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Što je leptir bob

Ovaj stil kombinira elemente klasičnog boba s modernim tehnikama slojevitog šišanja, što ga čini svestranom i privlačnom opcijom za različite tipove kose i oblike lica. Preciznije, “leptir” bob ima i kratke i duge slojeve, s kraćim, finim slojevima oko brade koji fino uokviruju lice. Ovaj stil kosi daje volumen i ležernu lepršavost dok zadržava određenu duljinu.

Pročitajte: Stručnjakinja za kosu otkriva dva frizerska trika uz koja ćete izgledati i 10 godina mlađe

“Leptir” bob frizura često uključuje različite vrste šiški  – najčešće “zavjesa” šiške – koje mogu dodatno omekšati crte lica ili kosi dodati volumen. Slojevi su oblikovani prema unutra, pridonoseći ukupnom efektu razbarušenosti.

Za koga je prikladna

Novi stil boba prikladan je za sve teksture kose. Bilo da imate ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, “leptir” bob može se prekrasno prilagoditi kako bi se poboljšale prirodne karakteristike vaše kose. Ujedno, dobro se slaže s raznim tehnikama stiliziranja, od elegantnog finiša do razbarušenih valova.

Kad su u pitanju oblici lica, “leptir” bob će najljepše pristajati okruglom licu jer slojevi stvaraju iluziju duljine, četvrtastom jer omekšava oštre kutove nježnim “kadriranjem“ lica te srcolikom obliku čiju širinu čela će uravnotežiti sa slojevima sa strana.

Inspirirajte se

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Pročitajte: Udahnite teksturu vašoj kosi uz ovih 10 proizvoda za stiliziranje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vessela Ivanova (@vslk)

Foto: Instagram @hairloomwa