Svi razlozi zbog kojih se serija “Nobody Wants This” sviđa gotovo svima

Nepretenciozna i vrlo ugodna za gledanje, a opet pomno promišljena, Netflixova serija u kratkom je roku oduševila gledatelje različitih profila koji smatraju da je upravo ovo romantični format koji smo godinama čekali

by | 7 listopada, 2024
serija Nobody Wants This

Nije važno jeste li seriju “Nobody Wants This” počeli gledati zbog Adama Brodyja, koji je kao Seth u seriji “O.C.” mnogima bio mladenačka simpatija, ili zbog fenomenalne Kristen Bell koja kao da ne zna izabrati lošu ulogu (ako niste gledali “The Good Place” i “House of Lies”, imate našu toplu preporuku), ili možda zbog činjenice da iza nje stoje sestre Foster, ili pak iz čiste dosade. Koji god bio vaš razlog – velika je vjerojatnost da vam se serija “Nobody Wants This” svidjela.

Otkako se pojavila na Netflixu, serija je privukla veliku pozornost i osvojila svijet ljubavnom pričom koja je naizgled sasvim uobičajena, a zapravo nevjerojatno slojevita i zanimljiva.

serija Nobody Wants This

FOTO: NETFLIX

Zašto je serija “Nobody Wants This” nešto što će mnoge žene preporučiti prijateljicama

Nakon godina i godina u kojima su vladali mračni dokumentarci, serije o superjunacima i raznorazni “mračnjaci”, na scenu se napokon vraćaju romantične serije u kojima se ne veličaju toksični odnosi. Dok serija “Emily in Paris” privlači mnoge hejtere zbog raznih prenaglašenih elemenata, serija “Nobody Wants This” donosi deset epizoda koje su vrlo ugodne za gledanje, no koje nas iz epizode u epizodu tjeraju na to da preispitamo sami sebe.

Čitajte: Preporuka za produljeni vikend: krimi serija “A Good Girl’s Guide to Murder”

Napokon gledamo seriju u kojoj se potvrđuje da postoji “povezanost na prvi pogled” i da se dvoje ljudi može zaljubiti ako se jednostavno osjećaju ugodno kad su zajedno. Dok je u doba naših roditelja takva romansa bila nešto sasvim razumljivo, u novije doba sve se manje govori o takvom “kliku na prvi pogled” koji nema veze isključivo sa seksualnom privlačnosti, zbog čega je serija “Nobody Wants This” pravo osvježenje.

Bez spoilera za one koji seriju nisu pogledali, priča prati Joanne koja vodi podcast o vezama i seksu sa svojom sestrom, a koja na jednom kućnom tulumu upoznaje Noaha, koji je rabin. Od prvog trenutka jasno im je da je “to – to” pa kreću u vezu koja se bazira na činjenici da se iskreno sviđaju jedno drugome no koja, nažalost, zbog raznih faktora nije idealna.

serija Nobody Wants This

FOTO: NETFLIX

Dok gledamo kako se snalaze u vezi koju su njihovi bližnji u startu opisali, prepoznajemo se u raznim situacijama, a svatko se može poistovjetiti s nekim likom, bilo da je riječ o glavnim junacima ili “bratu i sestri luzerima”.

Jesmo li doista spremni odbaciti nešto o čemu smo cijeli život sanjali zbog prave ljubavi koju smo upoznali već kad smo se ostvarili kao osobe? Koliko mišljenje naših bližnjih utječe na naše odluke u ljubavnom životu i koliko daleko treba ići da bi se svidjeli obitelji svog partnera koja nas naočigled ne odobrava?

Postoji li “the ick”

Od dejtanja preko aplikacija i vjerskih pitanja pa sve do odluka koje slamaju srce, ova serija puna je izvrsnog humora i snažnih emocija.

Mnoge žene posebno je dirnula epizoda u kojoj zapravo dolazimo do spoznaje da slavni “the ick” (odnosno ono kad nam se netko “zgadi” jer je jednostavno napravio neki “krivi pokret” ili odjenuo nešto odbojno) vrlo vjerojatno samo obrambeni mehanizam i sabotaža povrijeđenog djetata u nama te da ne mora biti razlog za prekid veze u odraslom životu.

Kako god bilo, ova serija pokazuje kako izgleda zdrava veza, a pritom naglašava da niti jedan par ne živi u bajci i da je to OK.

Uz to, kako kažu gledateljice, ova serija “liječi srca” svih žena kojima su cijeli život govorili da su “previše” – preglasne, preneozbiljne, previše svoje i da zato nikad neće pronaći “ozbiljnog” partnera.

Tu su, naravno, i jedni od boljih poljubaca koje smo imali prilike vidjeti na ekranu u posljednje vrijeme, što također nije za odbaciti ako volite romantične knjige, filmove i serije.

Serija “Nobody Wants This” ostvarenje je sna svakog milenijca

Dok je serija “Nobody Wants This” postigla veliki uspjeh i kod generacije Z, njome su najviše oduševljeni milenijci.

Kao što smo već spomenuli, u fokusu je Adam Brody, koje je mnoge oduševio kao Seth u seriji “O.C.”, a koji se sad vratio na scenu kao seksi rabin. Adam Brody, koji u 44. godini izgleda još bolje i zrači nekim opuštenim samopouzdanjem, ima izvrsnu seriju s Kristen Bell, s kojom dijeli zanimljivu poveznicu vezanu za seriju “Gossip Girl”.

Naime, Kristen Bell glas je iza slavne Tračerice koju slušamo kao naratoricu u svim epizodama serije “Gossip Girl”, a Adam Brody u stvarnom je životu oženjen za Leighton Meester, koja u seriji “Gossip Girl” glumi mnogima omiljenu Blair Waldorf.

Izvrsna Justin Lupe glumi sestru glavne junakinje, a mnoge će zanimati da je Jackie Tohn, koja u “Nobody wants This” glumi Esther koja ne može smisliti Joanne, zapravo najbolja prijateljica Kristen Bell u stvarnom životu.

serija Nobody Wants This

INSTAGRAM: @netflixca

Romansa Noaha i Joanne temelji se na stvarnoj ljubavnoj priči producentice

Zanimljivo je i da priča ljubavnog para u koji se zaljubio cijeli svijet (ili barem oni koji imaju pristup Netflixu) nije izmišljena.

Temelji se na romantičnoj priči kreatorice serije Erin Foster koja je 2018. godine upoznala Simona Tikhmana u jednoj teretani u Los Angelesu. Premda su osjetili nevjerojatnu privlačnost, Simon je Erin, koja je sa sestrom imala podcast i modni brend, odmah rekao da žena s kojom će se oženiti mora biti Židovka.

Simon, glazbeni producent koji je surađivao s brojnim poznatim bendovima i Erin, kći slavnog tekstopisca Davida Fostera (koji je bio u braku i s majkom Belle i Gigi Hadid) i Rebecce Dyer, uspjeli su pronaći zajednički jezik i danas su u sretnom braku. 

serija Nobody Wants This

FOTO: @erinfoster

Hoće li se njihova romansa iz stvarnog života preslikati i na junake iz hit serije, vidjet ćemo.