Recept za najfiniji vikend doručak: Veganski francuski tost s bananom

Mmmm... možete li zamisliti ukusniji doručak od prepečenog kruha s bananom, s malo cimeta na vrhu?

by | 12 listopada, 2024
veganski francuski tost recept s bananom doručak ljepota i zdravlje334

Jeste li već pojeli doručak ili se tek spremate zaputiti u kuhinju i napraviti nešto ukusno i zdravo, baš prije izlaska na kavicu u gradu? Francuski tost, odnosno prepečeni kruh, omiljena je vikend poslastica u mnogim kućanstvima diljem svijeta, a mi smo pronašli recept s bananom u veganskoj verziji, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Veganski francuski kruh u ovom izdanju jednako dobro pristaje uz matchu, čaj i kavu, a najbolje je što ga možete upotpuniti raznim prilozima jer njegov okus pristaje uz razne namaze, preljeve, začine, orašaste plodove, voće i jogurte.

veganski francuski tost recept s bananom doručak ljepota i zdravlje334

INSTAGRAM: @livia_auer

Veganski francuski tost s bananom korak po korak

Kako napraviti francuski veganski tost s bananom? Uistinu je jednostavno, pogotovo uz recept Jasmine Brione koja nas uvijek iznova oduševljava idejama sa svog profila @sweetsimplevegan.

Čitajte: Za zdrav mozak i tijelo – recept za matcha chia puding Gwyneth Paltrow

Kad jednom isprobate ovaj ukusni recept s bananom, teško ćete se vraćati na staro!

Sastojci:

  • 2 velike banane
  • 230 ml bademovog mlijeka
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • pola žličice naribanog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 5 debelih kriški veganskog kruha ili vašeg najdražeg kruha bez glutena

Prijedlozi za preljev: javorov sirup, maslac od kikirikija, grčki jogurt, orašasti plodovi, cimet i/ili voće

Postupak:

  1. Prethodno zagrijte tavu koja se ne lijepi na umjerenoj temperaturi.
  2. Izgnječite banane vilicom.
  3. Pomiješajte u zdjeli prvih 6 sastojaka (izgnječene banane, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i začine dok ne dobijete ravnomjernu smjesu).
  4. U posudu za pečenje ravnomjerno ulijte jednu trećinu tijesta, a zatim stavite kruh. Prelijte ostatkom tekućine i ostavite sve da odstoji oko 30 sekundi. Prije pečenja, uvjerite se da je kruh ravnomjerno upio smjesu sa svih strana.
  5. Pecite na tavi oko 3-4 minute sa svake strane dok se sve strane lijepo ne zarumene.
  6. Poslužite s prilozima po izboru.

Dobar tek!

 

FOTO: @insanelygoodrecipes