Za ljubitelje biljaka: Ne propustite 4. Plant Market na Britancu

Posjetitelji mogu i donijeti svoje biljke za razmjenu te tako osvježiti svoj kućni vrt

by | 14 listopada, 2024
plant market britanac_1

4. Plant Market održat će se u petak, 18. listopada 2024., na Britanskom trgu u Zagrebu, od 15:00 do 23:00. 

Nakon prethodna tri izdanja Plant Marketa, koja su Branimir-plac pretvorila u pravu oazu u centru grada, posjetitelji će ponovno uživati u nezaboravnom druženju u zelenom okruženju zagrebačkog Britanca.

Očekuje vas izložbeno-prodajni market s bogatom ponudom biljaka, cvijeća i opreme za uređenje doma i vrta, uz besplatne kreativne radionice za sve uzraste. Posebnu pažnju privući će razmjena biljaka u sklopu koje će posjetitelji međusobno moći donijeti svoje biljke za razmjenu te tako osvježiti svoj kućni vrt.

I ovog puta stižu sjajni izlagači – neke već znate, a neke tek trebate upoznati.

plant market britanac

Biljke.Plants, maheri za dugotrajne i samoodržive biljne terarije u boci, umjetnički rasadnik Diši na Nos, hrvatsko egzotično voće i povrće Exotic KingGreen&Out vrtni alkemičari, kokedama biljke u kugli od mahovine Hangin.gardenHortiart Kampicom prepunom bilja, Tirqiz divna kimona, keramika Koshmar Design, Triptih detalji za dom, Vert časopis, novi tiskani medij posvećen vrtlarstvu i životu na otvorenom zraku, trgovina bilja Walden Plants i Woona koja prerađuje otpadnu ovčju vunu iz Hrvatske u visokokvalitetno 100 % organsko peletirano gnojivo s ekocertifikatom.

plant market britanac

plant market britanac

Zabavni dio druženja osiguran je bogatim glazbenim programom pa će tako nastupiti Zagrebački salonski kvartet kako bi i na otvorenome oživio stare običaje salonskog muziciranja, glazbenica Aklea Neon  s konceptom Freqs of Nature u sklopu kojeg muzicira s biljkama te unikatni maskirani duet Skier and Yeti koji će voziti publiku kroz napeti superveleslalom funka, drum and bassa, low rocka i electra.

Cilj projekta jest oživjeti zagrebačke tržnice kao zelene oaze u srcu grada, pružajući prostor za opuštanje i bijeg od svakodnevne žurbe.

plant market britanac

Četvrto izdanje Plant Marketa namijenjeno je ljubiteljima biljaka, ali i svima koji kraj tjedna žele provesti u druženju i bogatom programu na popularnom zagrebačkom Britancu.

Foto: Ernest Mazarekić; PR