Bračka BioMania je među najboljim vege restoranima na svijetu, a znamo i kad otvaraju restoran u Zagrebu!

by | 14 listopada, 2024
veganski restoran biomania

Brački restoran BioMania ponovno se našao u samom vrhu svjetske veganske i vegetarijanske gastronomije, a posebno veseli vijest da uskoro otvaraju vrata plant-based restorana i u Zagrebu!

BioMania inače je obiteljski plant-based restoran čija je priča započela 2018. godine sa željom da restoran bude predvodnik promjene u percepciji zdrave prehrane i održivog življenja. Cilj restorana jest mijenjati način na koji ljudi razmišljaju o hrani biljnog podrijetla. Ideja vlasnika bila je stvoriti ukusna veganska jela u kojima svi mogu uživati, poštujući okoliš i podržavajući lokalnu zajednicu.

Ono na čemu ovaj isključivo organski, “od polja do stola” veganski restoran inzistira jest njegovanje odnosa s malim obiteljskim dobavljačima, uzgajanje vlastite hrane, dok svoje jelovnike prilagođavaju sezonskim i lokalnim namirnicama koje su jedinstvene za teren, klimu i poljoprivrednu tradiciju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BioMania (@biomaniahr)

BioMania u top 10 vege restorana na svijetu

Nedavno je stigla vijest da je brački restoran BioMania primio Best of the Best priznanje od TripAdvisora, vodeće svjetske platforme za recenzije. Time se BioMania svrstala među 1 % najboljih na globalnoj razini kao i među top 10 restorana na svijetu u kategoriji Veganski/Vegeterijanski Restorani. Zanimljivo je to da se radi o jedinom restoranu na listi koji radi samo sezonski.

Lijepo je ovo priznanje zbog kojeg iz restorana ne skrivaju uzbuđenje, a nas je pak još više razveselila vijest da ćemo u jelima bračkog restorana uskoro moći uživati i u Zagrebu.

Evo što su nam iz BioManije otkrili o skorašnjem otvorenju u Zagrebu:

“Planirano otvaranje je do kraja godine (točniji datum ćemo najaviti na društvenim mrežama kada bude poznato). Dakle, koncept je isti – plant based (veganski), isključivo organski, sezonski, lokalno što je više moguće. Većina jela je i gluten-free.”

Kuhinja BioMania poznata je na Braču i diljem svijeta po svježim ekološkim namirnicama, slijede održivu praksu, fokusiraju se na kvalitetu jela te izuzetnu uslugu. Svi sastojci koje koriste su organski – to znači da nema GMO-a i ne sadrže kemikalije i antibiotike. Kad god je moguće dolaze od lokalnih dobavljača.

Upravo je to ono što nas očekuje i u Zagrebu.

“Naglasak je na kvaliteti namirnica, suradnji s najkvalitetnijim malim proizvođačima i održivim upravljačkim praksama. Novootvoreni koncept će slijediti put onog s Brača”, otkrivaju nam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BioMania (@biomaniahr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BioMania (@biomaniahr)

Pročitajte Pozitivne vijesti tjedna: Biljni proizvodi mogu nositi nazive vezane za meso

Foto: Instagram