Margot Robbie novo je zaštitno lice Chanel No.5 mirisa

by | 15 listopada, 2024
Margot Robbie zvijezda je nove Chanel No.5 kampanje i zaštitno lice kultnog parfema

Chanel je upravo službeno predstavio Margot Robbie i Jacoba Elordija kao nova zaštitna lica kultnog parfema No.5, i to filmom koji potpisuje talijanski redatelj Luca Guadagnino (“Call Me By Your Name”, “Challengers”).

Film “See You at 5”, koji stiže u sklopu kampanje za Chanel No.5, snimljen je u Kaliforniji te prati Margot i Jacoba u slatkom iščekivanju romantičnog sastanka. Film ilustrira sofisticiran i ikoničan Chanelov miris te u središte pozornosti stavlja opuštenu ženstvenost glavne protagonistice, kako stoji u službenom priopćenju.

Margot Robbie zvijezda je nove Chanel No.5 kampanje i zaštitno lice kultnog parfema

“Luca Guadagnino režirao je film “See You at 5” na 35 mm filmu kako bi bolje otkrio teksturu kože, drhtaje prvog spoja koji vibriraju između žene i objekta njezine želje, kojeg glumi Jacob Elordi, idol milenijaca otkako je glumio u seriji “Euphoria” i trileru “Saltburn” (koji je producirala Margot Robbie)”, poručuju iz brenda.

Jacob Elordi, inače, utjelovio je Elvisa Presleyja u filmu “Priscilla” Sofije Coppole, a priprema se i za ulogu Frankensteina za Guillerma del Tora. Zanimljivo je i to da je crveni kostim Margot Robbie hommage onome koji je nosila Carole Bouquet u filmu “Monuments” (1986.) Ridleyja Scotta, snimanom u Utahu. Glazbenu podlogu filma potpisuje Daft Punk, odnosno pjesmu “Veridis Quo”.

Gabrielle Chanel parfem N°5 lansirala je 1921. godine nakon što je uspješno redefinirala ženstvenu siluetu i time na neki način oslobodila žene. Upravo je u tom duhu stvoren N°5 kao predvodnik nove ideje ženstvenosti. Na ovu se filozofiju naslanja i najnoviji film “See You at 5”.  U filmu centriranom oko propuštenog sastanka glavnih junaka, lik Margot Robbie, umjesto da žali za propuštenom prilikom, odluči prigrliti trenutak, zračeći samouvjerenim spokojem. Umjesto s likom koji u filmu tumači Jacob, Margot završava na spoju sa samom sobom – i u tome nedvojbeno uživa.

Foto: PR