Ljubljana je prva na popisu destinacija za “cozy” jesenska putovanja

Jedna tvrtka provela je istraživanje i došla do popisa destinacija na kojima je lako doživjeti jesensku čaroliju

by | 15 listopada, 2024
najljepša jesenska putovanja Ljubljana

Kad su najljepša jesenska putovanja u pitanju, koje su to destinacije koje pružaju onaj tako poželjan “cozy” ugođaj? To uključuje lijepe šetnice, puno drvoreda s lišćem koji mijenja boje, izvrsnu ponudu kulturnog sadržaja kao i omiljenih i inovativnih jesenskih napitaka i slastica. Vjerovali ili ne, destinacija koja je ove godine proglašena najboljom u tom smislu daleko je od lokacije na kojoj su se snimale Gilmorice, ali vrlo blizu nama – u predivnoj Ljubljani, koja očarava u svako godišnje doba, a pogotovo u jesenskim mjesecima.

Najljepša jesenska putovanja – koje destinacije posjetiti u 2024.

Kako bi nam pomogli u izboru destinacija u kojima ćemo doživjeti pravu jesensku čaroliju, Riviera Travel proveo je istraživanje i napravio “indeks ugodnih putovanja” koji se temelji na faktorima kao što su prosječne jesenske temperature, broj kafića i broj slikovitih atrakcija na raznim popularnim lokacijama.

Pročitajte: Kako je i kada pumpkin spice latte postao najpopularnije jesensko piće

Na prvome mjestu tako se našla Ljubljana, s ukupnom ocjenom 67,2 od 100 zahvaljujući maloj količini padalina i ugodnoj prosječnoj temperaturi od 12,5 °C u jesenskim mjesecima.

S očaravajućim kamenim ulicama, lijepim mostovima i toplim sjajem ulične rasvjete kad padne mrak, prijestolnica Slovenije izgleda kao da bi se mogla naći i na prednjoj strani adventskog kalendara, kako pišu strani mediji.

Na drugome mjestu našao se Zürich, koji je ukupno dobio ocjenu 64,7, a na trećemu Prag, s ocjenom od 64,1 (i očito je dom nevjerojatnih 368 kafića).

Ogrnite se šalom i pristavite čaj te se bacite na čitanje ostatka liste i maštanje o nadolazećim putovanjima.

Top lista: Destinacije za najljepša jesenska putovanja

  1. Ljubljana, Slovenija
  2. Zürich, Švicarska
  3. Prag, Češka
  4. New York City, SAD
  5. Funchal, Portugal
  6. Istanbul, Turska
  7. Tokyo, Japan
  8. Madrid, Španjolska
  9. Boston, SAD
  10. Sevilla, Španjolska

FOTO: GETTY/ Baloncici