Stručnjakinja za kosu tvrdi da većina žena preskače ovaj važan korak pri pranju kose

Zbog toga vašim pramenovima može manjkati volumena

by | 17 listopada, 2024
pravilno pranje kose

Mislili smo da znamo oprati kosu, a onda smo pogledali ovaj TikTok video britanske stručnjakinje za kosu.

Vjerojatno mislite da ste apsolvirali svoju rutinu pranja kose. Uostalom, to je nešto što vjerojatno radite više puta tjedno i cijeli život. Međutim, prema engleskoj trihologinji, mnogi ne rade ovaj korak brige o sebi ispravno.

Stručnjakinja za kosu i vlasište Dorian White otkrila je kako što učinkovitije oprati kosu želite li imati lepršavu i bujnu frizuru. U svom videu, objavljenom na TikToku, White (@dorian_marie_hair), tvrdi: “Vjerojatno pogrešno šamponirate i njegujete kosu.”

@dorian_marie_hair Replying to @gennie • never giving u up Happy washing! 🫧 🫧 🫧 #trichologyeducation #hairexpert #scalpexpert #hair #hairtok #hairtiktok #damagedhair #hairgrowthtips #scalphealth #hairjourney #hairhealth #dorianmarie #hairlossspecialist #trichology #holisticbeauty ♬ original sound – DORI • Hair/Scalp Expert

Za lijepe pramenove savjetuje da prije uporabe emulgirate svoj šampon 10-15 sekundi. Stavite malu količinu šampona na dlan i protrljate dlanove da bi se stvorila emulzija.

Pročitajte: Udahnite teksturu vašoj kosi uz ovih 10 proizvoda za stiliziranje

“Za emulziranje koristite vodu koja je već na vašim dlanovima. Ne trebate dodavati još vode ili nešto slično“, savjetuje stručnjakinja objašnjavajući da su šamponi doslovno formulirani da ih se tako upotrebljava.

“Ako koristite visokokvalitetan šampon, viskoznost i boja čak bi se mogle promijeniti“, dodala je ističući da je tek tada vaš proizvod spreman za korištenje.

pravilno pranje kose

Foto: Ake Ngiamsanguan, iStock/Getty Images Plus

Dori White također je izrazila važnost nanošenja šampona, naglasivši da je to “proizvod za njegu vlasišta, a ne proizvod za njegu kose”. To znači da ga treba nanositi na vlasište, a ne na kosu.

“Obavezno podijelite kosu da biste mogli nanijeti šampon na vlasište. Nakon što ga nanesete, umasirajte ga”, navodi White, a zatim sugerira da pustite šampon djelovati dvije do tri minute prije nego što ga isperete.

Pročitajte: Konjski rep s “twistom” – 11 ideja za podignute frizure koje pristaju svima

Ovo je važan korak, čak i onda kada ste u žurbi jer, prema stručnjakinji, samo na taj način tvari za stvaranje pjene (kao što su Sodium Lauryl Sulfata i Ammonium Lauryl Sulfata) mogu učinkovito ukloniti prljavštinu, sebum i druge nečistoće. Osim toga, navodno može spriječiti isušivanje kose i oštećenje vlasi.

Po potrebi, sve ponovite. Nanesite šampon na mokri dlan, protrljajte pa razdijelite kosu i utrljajte u tjeme. Ostavite da djeluje dvije do tri minute te ponovno isperite. Na ovaj način vaša će kosa, kako naglašava trihologinja, dulje biti čista, lepršava i bujna.

Pročitajte: Najbolja ulja za njegu sijede kose: održite bijele vlasi mekima i sjajnima

Foto: Dmytro Varavin, iStock via Getty Images Plus