Sofia Richie Grainge otvoreno o trudnoći i postporođajnim problemima

Kao i o privatnom životu, zdravstvenim problemima te PCOS-u

by | 17 listopada, 2024
Sofia Richie Grainge

U nedavnoj epizodi podcasta SHE MD, novopečena mama Sofia Richie Grainge razgovarala je s voditeljicama Mary Alice Haney i dr. Thaïs Aliabadi o tome što je prošla kroz svoju trudnoću.

U toj epizodi Sofia govori o svom putovanju u trudnoći, od suočavanja s potencijalnim prijevremenim trudovima do suočavanja s izazovima postporođajne preeklampsije.

Sofia Richie otkrila je da je imala šest tjedana kontrakcija za vrijeme trudnoće s kćeri Eloise. Ona i njezin suprug Elliot Grainge u svibnju su dobili svoje prvo dijete.

Ova 26-godišnjakinja udala se za glazbenika u travnju 2023. na jugu Francuske, samo godinu dana prije dolaska njihove kćeri Eloise.

Ipak, nakon što je doživjela neobične grčeve u 32. tjednu, odlučila je otići na pregled kako bi bila sigurna.

Nakon tih prvih pretraga, liječnici su zamolili buduću mamu da ostane u bolnici ukupno šest dana kako bi osoblje moglo pratiti njezino stanje i stanje djeteta.

Međutim, kaos tu nije završio – nakon što je poslana kući i stavljena na mirovanje u krevet, 26-godišnjakinja imala je simptome aktivnih trudova ukupno šest tjedana, sve dok je liječnici nisu odlučili inducirati u 38. tjednu.

Otkrila je da je fizički intenzitet iskustva bio mnogo zastrašujući nego što je isprva zamišljala. “Nikad nisam razumjela cijeli spektar onoga što moje tijelo može podnijeti dok to nisam iskusila iz prve ruke”, priznala je tijekom podcasta.

Ali nakon samog poroda tek su uslijedili problemi – počela je pokazivati ​​simptome postporođajne preeklampsije. “Otišla sam kući i napuhala sam se kao balon. Doslovno, samo sam natekla”, objasnila je voditeljima podcasta. “Osjećala sam se jako loše… Pa je moj liječnik poslao svoju medicinsku sestru i moj krvni tlak je bio jako nizak, što nikako nije dobro.”

“Najteža stvar koju sam ikad morala napraviti, mislim doslovno, bila je ostaviti svoju kćer dva dana nakon poroda. Bilo je užasno”, rekla je – piše portal beautycrew.com.au.

Također, u podcastu otkriva i neke detalje s poroda, kao i informaciju da cijeli život boluje od PCOS-a, sindroma policističnih jajnika što je otežalo i samo začeće.

Pročitajte Kako prestati konstantno brinuti? Savjete nam je dala psihologinja Kristina Rajski

Foto naslovna: David Livingston/Stringer Getty Images Entertainment via Getty Images