Mikro bob najveći je jesenski trend u frizurama

Elegentna frizura koja odiše sofisticiranošću

by | 25 listopada, 2024
što je mikro bob

Vaš se omiljeni bob već produžio u lob i sada ste u nedoumici koju frizuru odabrati – bob ili lob? Imamo odličan prijedlog koji se zove mikro bob!

Ultrakratki bob – poznat i kako mikro bob – ove godine dobiva na popularnosti, a ako je suditi po slavnima, njegovo vrijeme tek dolazi. Kratki pogled na Google Trends i vidjet ćete da puno ljudi traži inspiraciju za “mikro bob” frizuru ove sezone, a kada smo malo istražili ovaj trendovski stil, jasno je i zašto.

Pročitajte: Ovo je frizura koja i par mjeseci nakon šišanja izgleda jednako fantastično kao prvog dana

Nedavno je viđen na mnoštvu cool djevojaka poput Gigi Hadid, Isabelle Hupert, Carey Mulligan, Ayi Edebiri, Greti Lee, Americe Ferrere i Michelle Williams, da spomenemo samo neke. Ne samo da ova kratka frizura izgleda iznimno elegantno već će se i savršeno uklopiti uz sve vaše šalove i kapute ove jeseni i zime.

Dakle, ako razmišljate o šišanju, nastavite skrolati kako biste saznali više o ovoj trendi frizuri i pogledajte izbor nekih od naših omiljenih mikro bob frizura koje možete ponijeti sa sobom u frizerski salon.

Što je mikro bob

Mikro bob je rođak chic frizure francuski bob i elegantnog talijanskog boba. Opisuju ga i kao bob iz 90-ih s twistom. Ono što mikro bob izdvaja od ostalih stilova ove popularne frizure nije samo njegova duljina – koja dopire tik do brade ili iznad nje – već ravno ošišani stil. Ovaj je bob možda izronio iz prošlosti, ali najnovija inačica, kako tvrde frizerski stručnjaci, ima više volumena.

Pročitajte: “Leptir” bob je sve poželjnija frizura među slavnima

Prava duljina

Kako biste pronašli savršenu duljinu za svoj mikro bob, koristite liniju čeljusti kao vodič. Dužina vaše kose ne smije biti ispod od vaše brade. Na potiljku, rez je što je moguće bliže liniji vaše kose – duž zatiljka – ali se kosa ne brije.

Pročitajte: Pronašli smo fantastičan leave-in proizvod koji u trenu vraća volumen tankoj kosi

Sitnim izmjenama, poput tankih slojevito ošišanih pramenova uz lice ili šiški, frizer može prilagoditi mikro bob tako da savršeno pristaje vašem obliku i crtama lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GRAU (@graucph)

Inspirirajte se

Lako je zaključiti da su bob frizure nastavljaju biti i više nego popularne, ali s jednom tendencijom – dužina kose polako se skraćuje. Sudeći po poznatim osobama, vjerujemo da će ove jeseni i zime zavladati i na našim ulicama. Ako se odvažite na ovu chic kratku frizuru, pronađite inspiraciju u nastavku…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nara (@naraaziza)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesi V. D. (@makeupbyjesi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Bullen (@davidwbullen)

Pročitajte: Gotovo svaka Parižanka nosi ovaj stil šiški

Foto: Instagram @ohtsibireva