8 načina kako pomladiti vrat i dekolte bez operacije

Njega kože ne završava na liniji vilice

by | 25 listopada, 2024
njega vrata s borama

Ove neinvazivne metode, ako ih provodite dosljedno, održat će vaš vrat mladolikim i čvrstim dok istovremeno promiču cjelokupno zdravlje kože.

Ako vam se čini da vaš vrat djeluje starije negoli vaše lice, vjerojatno ste u pravu. Koža vrata jednostavno je drukčija i znatno tanja negoli na vašem licu, što znači da će prije dobiti bore i linije, a posebno s obzirom na način na koji cijelo vrijeme spuštamo, okrećemo i istežemo vrat.

Pročitajte: Recept za vegetarijanski kolagen u prahu koji “pegla” bore i potiče rast kose i noktiju

Osim toga, vrat, jednako kao i ruke, ima manje željezda lojnica nego lice, pa se ne može prirodnim putem vlažiti, a ovo se samo pojačava s godinama, posebno u menopauzi, kad koža gubi gipkost i elastičnost.

njega vrata s borama

Kako pomladiti vrat i dekolte

1# Redovito hidrirajte

Svakodnevno nanesite kvalitetnu hidratantnu kremu na vrat i dekolte. Potražite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin za dubinsko vlaženje. Po potrebi, razmislite o nabavci specijalizirane kreme za vrat jer su formulirane posebno za osjetljivu kožu ovog dijela tijela.

2# Ne preskačite kremu za sunčanje

Vrat i dekoltea su, jednako kao i lice, često izloženi suncu, što može uzrokovati prerano starenje, stvaranje tamnih mrljica i bore. Svakodnevno nanesite kremu za sunčanje širokog spektra s najmanje SPF 30, čak i po oblačnom vremenu. Ne zaboravite ju ponovno nanijeti svaka dva sata ako boravite vani.

Pročitajte: Bivši model na pragu 60-e otkriva pomlađujuće tajne zbog kojih izgleda gotovo duplo mlađe

3# Čistite nježno

S obzirom na to da je koža vrata i dekoltea fragilna, koristite nježne preparate za čišćenje, izbjegavajući svako grubo ribanje ili (mehaničke) pilinge koji mogu iritirati kožu. Ako se šminkate, ne zaboravite da dvostruko čišćenje lica ne završava na liniji vilice kako biste uklonili šminku, zaštitu od sunca i zagađivače.

njega vrata s borama

4# Budite oprezni s pilingom

Lagani piling par puta mjesečno može pomoći ukloniti odumrle stanice kože i potaknuti njihovu obnovu. Odlučite se za nježne kemijske pilinge poput mliječne ili glikolne kiseline, a izbjegavajte korištenje jakih, abrazivnih pilinga jer je koža na vratu osjetljiva i sklona mikro-oštećenjima.

5# Potaknite cirkulaciju

Redovito masirajte vrat kako biste pospješili cirkulaciju krvi i učvrstili kožu. Koristite pokrete prema gore kada nanosite hidratantnu kremu ili ulje. Osim vaših prstiju, u tome vam mogu pomći gua sha pločica ili valjci od žada koji poboljšavaju cirkulaciju.

6# Iskušajte anti-age kremu

Bez obzira na to koristite li već pomlađujuće kreme s retinolom, retinoidima ili peptidima, možda ih možete isprobati u njezi vrata i dekoltea ako primjećujete prve borice, hiperpigmentaciju ili opuštenost kože. Serumi ili kreme koje stimuliraju proizvodnju kolagena također mogu poboljšati teksturu i elastičnost kože, pa potražite sastojke poput vitamina C, niacinamida i faktora rasta.

njega vrata s borama

7# Vježbajte mišiće vrata

Ojačajte mišiće vrata jednostavnim vježbama poput podizanja glave gore-dolje ili pomicanja s jedne na drugu stranu. To može poboljšati mišićni tonus i spriječiti opuštenost. Želite li iskušati, isprobajte ovih pet jogijskih asana koje uklanjaju podbradak i bore u samo par tjedana.

Pročitajte: Kupci tvrde da ova krema učvršćuje kožu vrata bolje od liftinga

8# Pripazite na svoju posturu

Tech neck ili “tehnički” vrat (nabori od gledanja u telefone i računala) mogu pridonijeti preranom starenju vrata. Zadržite dobru posturu tijela, držeći glavu podignutu i ramena unatrag kako biste izbjegli stalno naboravanje kože vrata.

Foto: gorodenkoff, iStock via Getty Images Plus