5 modela anti-trend čizama koji prkose sezonskim trendovima

by | 28 listopada, 2024
anti trend čizme

Trendovi se mijenjaju svake sezone, ali postoje određeni modeli čizama koji jednostavno nikad ne izlaze iz mode.

Ove “anti-trend” čizme su bezvremenske – ne ovise o aktualnim modnim pravilima ni sezonskim hitovima, već se uvijek iznova vraćaju kao osnovni komad u ormaru.

Bez obzira na modne novitete, ovi su modeli toliko svestrani i prilagodljivi da ih možete nositi u kombinacijama za gotovo svaku prigodu i stil.

I to je još jedan razlog više zbog čega se nalaze u ormarima većine žena.

Anti-trend čizme koje nosimo iz sezone u sezonu

Gležnjače

Gležnjače su ona vrsta čizama kod kojih možete birati kakve želite – s petom, na vezanje, sa zakovicama, minimalističke, s detaljima… pa je upravo zato lako pronaći model koji želite.

Ova vrsta obuće idealna je za prijelazna razdoblja i odlično izgleda na traperice, suknje ili haljine – dakle, bezvremensko kombiniranje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Čizme iznad koljena

Čizme iznad koljena ističu se kao pravi statement komad koji spaja eleganciju i odvažnost. Bilo da su s petom ili ravnim potplatom, ovaj model naglasit će vaše noge i učiniti da izgledaju duže.

Posebno su popularne u hladnijim mjesecima, a sjajno izgledaju na mini haljine, suknje i uske traperice te ih možete kombinirati i na oversized džempere ili kapute.

“Kaubojke”

Iako su inspirirane western stilom, danas su postale modni klasik koji se lako kombinira s različitim stilovima. Odlično pristaju na traperice, ali i lepršave haljine ili suknje.

Ako volite ovakav stil, ne ustručavajte se nositi ga i ove sezone jer “kaubojke” su ostale (a vjerojatno će i dalje tako biti) već godinama popularne i dio modnih kombinacija.

Chelsea boots

Ako moramo izdvojiti koji od modela, onda su to svakako chelsea čizme zbog svoje praktičnosti i bezvremenosti.

Prepoznatljive su najviše po svojoj ravnoj platformi i rastezljivim bočnim dijelovima, a uz to ih odlikuje to što su jednostavne za obuvanje, pristaju uz sve stilove, a izgledaju jednako dobro na traperice, suknje ili poslovne kombinacije.

U svakom slučaju, ovo su čizme koje odlikuje minimalizam i jednostavnost usklađivanja. Ako težite tome, svakako ih odaberite!

Visoke čizme na petu

Bilo da je u pitanju mala, niska potpetica ili visoka peta, čizme koje dosežu do koljena idealne su za hladnije dane jer pristaju uz sve, od lepršavih haljina do uskih hlača.

Zato, bez obzira na promjene u trendovima kojima svjedočimo iz sezone u sezonu, ove čizme ostaju modni klasik koji će uvijek biti must-have!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audrey Afonso (@audreyafs)

Pročitajte Jedne crne hlače u 15 odjevnih jesensko-zimskih kombinacija

Foto: Instagram, naslovna: @audreyafs, @anoukyve