3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za tijesto:
Za kremu:
Priprema:
Tijesto:
1. U dublju posudu uliti 1 dl mlakog mlijeka, suhi kvasac, 1/2 žlice šećera i brašna pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna te dodati nadošao kvasac, ulje, ribanu koricu limuna, preostali šećer i mlijeko, te promiješati. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna uz neprestano miješanje dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
Nadjev:
1. Očišćenu bundevu krupno naribati.
2. U posudu uliti ulje pa dodati bundevu i šećer i pržiti uz neprestano miješanje dok bundeva ne omekša. Potom doliti mlijeko i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti te po njemu rasporediti mješavinu šećera i cimeta.
2. Zatim rasporediti nadjev od bundeve i zarolati. Roladu rezati na komade.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju poslagati komade. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept