3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit I:
Za biskvit II:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Biskvit I:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 2 žlice šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Sjediniti šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka, pa dodati brašno i kakao, te polako promiješati kuhačom.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 20 min. Ohlađeni biskvit poprečno narezati napola da se dobiju dva biskvita i poprskati ih mlijekom.
Biskvit II:
1. Bjelanjke umutiti sa šećerom u čvrst šaum.
2. Zatim dodati brašno, mljevene orahe, otopljeni margarin i prašak za pecivo, te polako promiješati kuhačom.
3. Tepsiju iste veličine u kojoj se pekao prethodni biskvit obložiti papirom za pečenje, pa u nju uliti smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit poprskati sokom od naranče.
Krema:
1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, te dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije i žumanjaka, pa uliti u kuhano mlijeko i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati šlag od slatkog vrhnja, mljevene orahe i nadošlu želatinu (želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i pričekati da nadođe), a zatim promiješati kuhačom.
Završni postupak:
1. Na podlogu za služenje staviti biskvit I i premazati je 1/2 kreme, prekriti biskvitom II i po njoj rasporediti preostalu kremu, pa završiti biskvitom I.
2. Gotov kolač ukrasiti šlagom od slatkog vrhnja i narezati na šnite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept