
Što je brain dump tehnika, metoda koja će vam pomoći da se bolje nosite sa stresom?
Jeste li se ikad našli s mentalnom listom zadataka koje vam se vrte po glavi koja je toliko dugačka i opsežna da jednostavno ne znate od kuda krenu...
Francuska stručnjakinja za prehranu koju mnogi poznaju pod nadimkom Glucose Goddess smatra da najzdraviji jutranji obrok izgleda ovako.
Kako izbjeći nagli porast razine glukoze u krvi te tako izbjeći razne bolesti i stanje malaksalosti, ali i osjećaj gladi, zbog čega se debljamo? Jessie Inchauspé, francuska biokemičarka i autorica posvetila je godine svoje karijere ovoj temi, a vrlo je aktivna i na društvenim mrežama gdje je znaju pod nadimkom Glucose Goddess. Ova chic stručnjakinja rado dijeli savjete vezane uz prehranu i držanje razine glukoze u krvi pod kontrolom, a u manirima prave Francuskinje, ne vjeruje u odricanje od užitaka koji život znače, već u male preinake koje mogu napraviti velike razlike. Jessie Inchauspé ima brojne mudre trikove u rukavu, no redovito ponavlja onaj vezan za doručak, koji smatra izuzetno bitnim.
INSTAGRAM: @glucosegoddess
Kad je doručak u pitanju, Glucose Goddess redovito savjetuje jedno – započnite jutro slanim ili gorkim doručkom i nikako ne jedite nešto slatko na prazan želudac.
Dakle, jaja, povrće, kruh s humusom, losos, sir i slične varijante svakako su dobrodošle, a na krafne, peciva sa slatkim punjenjem, čak i žitarice s bananom i medom trebali biste zaboraviti.
View this post on Instagram
Sama Jessie za doručak često jede ostatke od jučerašnje večere, ribu ili meso s povrćem. Smatra da je ovo ključ držanja šećera pod kontrolom, kao i vitke linije.
View this post on Instagram
6. I za kraj, Glucose Goddess predlaže da zamrznete kruh i zatim ga odledite prije konzumiranja. Zašto? Zbog povećanja količine rezistentnog škroba u hrani.
Ako zamrznete svježe napravljeni škrob (kruh, tjesteninu, rižu, krumpir), neke od molekula glukoze u njemu pretvorit će se u ono što se zove otporni škrob, koji je povoljan za zdravlje i pojačava osjećaj sitosti.