3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Na pari rastopiti čokoladu i ostaviti je da se malo ohladi.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
3. Pjenasto umutiti maslac, šećer i vanilin šećer pa dodavati jedan po jedan žumanjak muteći mikserom. Potom dodati rastopljenu čokoladu i kakao pa promiješati.
4. U dobivenu smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, a zatim slatko vrhnje i mlijeko te umutiti. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Pripremljenu smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C oko 30 min.
Krema:
1. Umutiti mascarpone sir, nutellu, pečene mljevene lješnjake i mljevene napolitanke.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag te pomiješati s pripremljenom kremom i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa. Čokoladu rastopiti s maslacem i preliti preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept