Ferrero torta

by | 16 studenoga, 2013

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 1 žličica kakaa
  • 3 žlice brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 70 ml slatkog vrhnja
  • 130 ml mlijeka
  • 1 vrećica vanilin šećera

Za kremu:

  • 400 g nutelle
  • 500 g mascarpone sira
  • 250 g pečenih mljevenih lješnjaka
  • 100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
  • 2 dl slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema:

Biskvit:
1. Na pari rastopiti čokoladu i ostaviti je da se malo ohladi.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
3. Pjenasto umutiti maslac, šećer i vanilin šećer pa dodavati jedan po jedan žumanjak muteći mikserom. Potom dodati rastopljenu čokoladu i kakao pa promiješati.
4. U dobivenu smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, a zatim slatko vrhnje i mlijeko te umutiti. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Pripremljenu smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C oko 30 min.

Krema:
1. Umutiti mascarpone sir, nutellu, pečene mljevene lješnjake i mljevene napolitanke.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag te pomiješati s pripremljenom kremom i polako promiješati.

Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa. Čokoladu rastopiti s maslacem i preliti preko torte.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept