Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1,5 dl mlakog mlijeka, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U zdjelu za miješanje usuti polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, malo soli po želji, maslac, jaje i parmezan te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Veću okruglu tepsiju nauljiti pa u nju nauljenim rukama prebaciti tijesto i istanjiti ga po dnu.
4. Tijesto premazati vrhnjem i posipati bosiljkom. Potom rasporediti ploške kulena, posipati ribanom mozzarellom i nasjeckanom crvenom paprikom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept