Salata s pečenim povrćem

by | 23 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 500 g rajčica
  • 4 veće crvene paprike roge
  • 4 veće zelene paprike roge
  • 2 glavice luka
  • 8 češnja češnjaka
  • 5 mladih mrkvi
  • 40 g sušene rajčice
  • 1 vezica mladog luka
  • 2 žlice aceto balsamico
  • 1 dl maslinovog ulja
  • bosiljak, origano
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Rajčicu unakrsno zarezati na vrhu, a zatim ju preliti prokuhanom vodom. Nakon 3 min. procijediti ju i preliti hladnom vodom, pa opet ocijediti. Na kraju rajčicu oguliti, a sredinu izdubiti.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemenki i peteljki. Mrkvu oguliti, a luk i češnjak ostaviti u ljusci. Mladi luk narezati na kolutove, a sušenu rajčicu na kockice.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa u njega poslagati crvenu i zelenu papriku, mrkvu, luk i češnjak. Preliti maslinovim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C 20 min. Zatim dodati pripremljeno meso rajčice i nastaviti s pečenjem još 20 minuta (povrće koje tijekom pečenja omekša izvaditi iz pećnice i ostaviti na toplom).
4. Pečene paprike oguliti i narezati na štapiće, mrkvu i rajčicu također narezati na štapiće. Luk i češnjak istisnuti iz ljuske i nasjeckati na manje komade.
5. U većoj posudi pomiješati pečenu papriku, mrkvu, rajčicu, mladi luk, sušenu rajčicu, luk i češnjak. Dodati aceto balsamico, origano bosiljak i začine po želji. Po potrebi dodati malo maslinovog ulja, začiniti po želji i polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept