Torta s malinama

by | 23 studenoga, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 70 g brašna
  • 50 g gustina

Za kremu:

  • 1 kg zamrznutih malina
  • 2,5 dl soka od malina
  • 10 g želatina u prahu
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 1 crveni preljev za kolače
  • 1 limun

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka, dodati mješavinu brašna i gustina, te promiješati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati na tri dijela.

Krema:
1. Koricu limuna sitno naribati, a sok iscijediti.
2. Pomiješati mascarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodati u njega sok i naribanu koricu limuna.
3. Želatin preliti sa 4 žlice hladne vode, te dodati u smjesu od sira i promiješati.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag, dodati 2/3 malina i izmiksati.
5. Pomiješati smjesu od sira sa šlagom od malina i promiješati.

Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati polovicom kreme i preklopiti drugim biskvitom. Preko drugog biskvita nanijeti preostalu kremu i završiti trećim biskvitom.
2. Crveni preljev za kolače razmutiti sa sokom od malina i zagrijati dok ne prokuha.
3. Preko gornjeg biskvita rasporediti preostale maline, pa nanijeti pripremljeni preljev.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept