Spasite loše počupane obrve u tri koraka

by | 24 studenoga, 2013

Punije obrve oblikuju lice i oči, vizualno smanjuju podočnjake i ostale nepravilnosti na licu, što ih čini poželjnijima od tankih obrva. Kako biste previše počupanim obrvama vratili prirodan izgled i doveli ih u red, koristite se sljedećim trikovima.

Kako biste previše počupane obrve “oporavili”, potrebno je šest mjeseci, tijekom kojih se korekcije preporučuju na svakih šest tjedana. U međuvremenu prirodan izgled obrva možete održavati urednim pomoću tri jednostavna trika – savjetuje Anastasija Suare, američka kozmetologinja.

Prvi korak

Vrh olovke okrenite nagore i prislonite je vertikalno uz najširi rub nosa. Na isti način olovku usmjerite od vrha nosa do vanjskog kuta oka. Točka iznad oka trebalo bi biti mjesto gdje obrva završava, a točku luka pronaći ćete ako olovku usmjerite od vrha nosa do sredine oka. Najviša točka iznad oka na gornjem rubu obrve je prirodna sredina obrve.

Drugi korak

Kako biste ispunili praznine i tanku liniju obrva podebljali, koristite olovku s četkicom za obrve i finim vrhom, koja je u istoj nijansi kao i vaše obrve. Precizan vrh pomoći će vam da napravite prirodan izgled i precizno iscrtate dlačice, a četkica je nužna jer češljanjem obrva lakše pratite rast dlačica i prirodan oblik obrva koji želite postići.

Treći korak

Za uvjerljiv prirodni izgled obrva pomaže nanošenje pudera za obrve, koji je za nijansu svjetliji od boje vaših obrva. Puder će ublažiti grube linije olovke, a u postizanju trodimenzionalnog izgleda poslužite se svijetlim korektorom. Povucite liniju ispod obrva i razmažite je četkicom.

[youtube UFMuej7nyGA]

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: