Rižoto s tikvicama

by | 17 veljače, 2015

Donosimo vam recept za glavno jelorižoto s tikvicama

Sastojci:

  • 200 g riže
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 150 g pilećih prsa (salame)
  • komorač, sol
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti.
2. Mlade tikvice i mrkve krupno naribati, a luk sitno nasjeckati. Pileća prsa narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati tikvice, a kada višak tekućine ispari, dodati pileća prsa pa sve zajedno kratko propirjati.
5. Zatim dodati kuhanu rižu, vrhnje za kuhanje, parmezan, komorač i začine po želji te polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept