3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka pa dodati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te polako promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit poprskati rumom.
Krema:
1. Kivi oguliti i izmiksati u blenderu.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati kašu od kivija i 75 g šećera te uz neprestano miješanje kuhati na pari dok ne proključa.
3. Potom dodati umućene žumanjke s gustinom pa ostaviti da proključa.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i pričekati da nabubri, a potom ga dodati u toplu kremu od kivija i promiješati.
5. Bjelanjke umutiti s preostalim šećerom u čvrst šaum, dodati u hladnu smjesu od kivija i promiješati.
6. Slatko vrhnje s vanilin šećerom i šlag fiksom umutiti u čvrst šlag te dodati u kremu od kivija i polako promiješati.
Završni postupak:
Biskvit vratiti u kalup za tortu pa preko nje nanijeti pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku da se stegne. Zatim je izvaditi iz kalupa i premazati šlagom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept