Torta s jabukama

by | 1 prosinca, 2013

Sastojci:

Za kore:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice brašna
  • 6 žlica mljevenih keksa

Za kremu: 

  • 500 g jabuka
  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g mljevenih keksa
  • 50 g čokolade

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 2 jabuke

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 5 žlica šećera i vanilin šećer.
2. Potom dodati 2 žlice brašna i 3 žlice mljevenih keksa te polako promiješati.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.

Krema:
1. Jabuke oguliti, očistiti od sjemenki i skuhati. Potom ih procijediti od viška tekućine i protisnuti.
2. Umutiti žumanjak sa šećerom i skuhati na pari.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka, dodati orahe i kekse te dobro izmiješati.
4. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu i promiješati.

Završni postupak:
Tortu nadijevati na sljedeći način: kora, krema od čokolade, kora, svijetla krema šlag od slatkog vrhnja. Gotovu tortu ukrasiti kriškama jabuka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept