Pet prednosti neuspješnog spoja

by | 7 prosinca, 2013

Nemojte dozvoliti da vam neuspjeli spoj pokvari raspoloženje, shvatite to kao priliku za osobni napredak. Izlasci često znaju biti stresni i naporni. No, to ne znači da nužno znače i izgubljenu večer. Izdvojili smo pet koristi koje možete izvući iz lošeg dejta!

„Probudite se“

U posljednje vrijeme vam se dogodio ne jedan, nego nekoliko loših izlazaka. Umjesto da kukate zbog nedostatka kvalitetnog materijala, pronađite malo vremena i razmislite u čemu bi mogao biti problem. Loš dejt, ili nekoliko njih, mogao bi značiti poziv na buđenje koje će vas natjerati da se zapitate zašto se ne uspijevate povezati ni sa kim.

Ako je potrebno, uzmite list papira i zapišite sve što vam padne na pamet kao mogući uzrok problema. Možda je vrijeme da promijenite taktiku ili tip muškarca kakvog tražite. Jesu li vaša očekivanja možda nerealna? Umjesto da neuspjeh doživljavate kao provjeru kvaliteta s vaše liste želja, pokušajte zaista povezati se s onim pozitivnim osobinama muškarca s kojim sljedeći put izađete.

Suosjećajnost

Kada izlazak „krene po zlu“, nerijetko je uzrok tome napetost i nervoza koju dečko osjeća. Iako možda djeluju opušteno, muškarci su možda nervozniji nego vi. Žene krivnju neuspješnog spoja najčešće pripisuju jačem spolu, no nemojte sve svaliti na njegova leđa. I njega muče iste brige kao i vas i upravo zato je poželjno da pokažete suosjećanje. A ako izlazak ipak ne bude uspješan, nema potrebe za traženjem krivca. Možda jednostavno niste jedno za drugo. Samo pazite da vam trema koju on osjeća ne umanji vrijednost svih ostalih njegovih kvaliteta.

Steknite samopouzdanje

Ništa nije toliko seksi kao samopouzdanje. Stoga, ako vam se na spoju i dogodi da vam pratitelj ne dozvoljava da dođete do riječi, nemojte se kiselo smješkati. Umjesto da šutite i čekate kraj večeri, promijenite temu razgovora u vašu korist. Velika je vjerojatnost da je on samo jako nervozan i da brblja o svemu i svačemu samo kako bi izbjegao neugodnu tišinu. A budete li imali dovoljno samopouzdanja k malo preuzmete inicijativu, ne samo da ćete se sami osjećati puno bolje, već ćete i njemu djelovati privlačnije, a na kraju će se i on opustiti i osjećati bolje.

Razmišljajte o prošlosti

Čini se da je ponekad potrebno prekinuti s nekim tko vam je puno značio kako biste shvatili koliko vam je s tom osobom bilo dobro. Doslovno rečeno – ne znate što imate dok to ne izgubite! Puno je parova koji su nakon raznih prekida shvatili da im je zapravo suđeno ostati zajedno. A možda vam upravo loši dejtovi pomognu da i vi shvatite kako bi se netko iz vaše prošlosti trebao vratiti u sadašnjost i ostati tamo i u budućnosti.

Vježbom do savršenstva

Za sve dobre stvari u životu treba se potruditi. Ista je stvar i sa spojevima. Iako vjerojatnost da ćete gotovo iz prvog pokušaja pronaći srodnu dušu postoji, ona nije velika. Štoviše, vjerojatno ćete na nju naletjeti kada je uopće ne budete tražili i kad joj se najmanje budete nadali. Ali to nikako ne znači da se trebate odreći izlazaka. Naprotiv, izlazite što više! Ako ništa drugo, tijekom svih tih dejtova, pa čak i onih loših, shvatit ćete što točno želite, a što ne.

Izvor: cosmopolitan.hr