Gljive s brokulom i bešamelom

by | 7 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 8 većih šampinjona
  • 150 g mesnate slanine
  • 3 dl mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 puna žlica brašna
  • 20 g parmezana
  • 1 veća rajčica
  • 1 manja brokula
  • mješavina začina
  • ulje, sol

Priprema:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i narezati na kocke. Mesnatu slaninu također narezati na kocke.
2. Na malo ulja popeći nasjeckane drške šampinjona, a potom dodati slaninu te i nju kratko popržiti.
3. Klobuke šampinjona posebno popržiti na vrućdm ulju.
4. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi.
5. Posebno otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po želji te promiješati.

6. Klobuke šampinjona napuniti smjesom od slanine, preko nje staviti po jedan cvijet brokule i preliti bešamelom.
7. Rajčicu narezati na ploške pa na svaku staviti po jednu punjenu gljivu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept