3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Način pripreme:
Kora:
1. Bjelanjke i 30 g šećera umutiti u čvrsti šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, a zatim dodati kesten-pire te sve zajedno umutiti. Dodati šaum od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 15 minuta. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten-pire, žlicu ruma i umutiti.
2. U kesten-pire dodati šlag od slatkog vrhnja i na kraju mljevene lješnjake i naribanu čokoladu, pa polako promiješati.
Završni postupak:
Ohlađenu koru premazati kremom od kestena i zarolati.
Izvor: Dobra hrana