3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Petit beurre kekse i čajne kolutiće staviti u najlon vrećicu, a potom ih usitniti batom za meso.
2. Margarin otopiti pa pomiješati s keksima, dodati kakao i dobro izmiješati.
Krema:
1. Slatko vrhnje s kremfiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Posebno umutiti krem sir i šećer.
3. Želatinu u prahu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Pomiješati umućeni šlag sa smjesom od sira pa dodati želatinu i polako promiješati.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio dodati 100 g otopljene čokolade za kuhanje.
Završni postupak:
1. Smjesu za biskvit prebaciti u kalup za tortu.
2. Naizmjenično dodavati žlicu po žlicu tamne i svijetle kreme.
3. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne, a zatim je preliti glazurom od čokolade (preostalu čokoladu otopiti s margarinom).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept