Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, a potom ih istanjiti i začiniti po želji.
2. Istanjene šnicle uzdužno narezati na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suhe vratine, zatim klobuk šampinjona pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolice peći u vrućem ulju da porumene, a potom ih zaliti bijelim vinom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne ispari. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći sitno sjeckani češnjak pa dodati mješavinu gustina i juhe, začiniti po želji i kuhati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolice i posipati ih parmezanom.
Izvor: Dobra hrana