Egzotični medenjaci

by | 20 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 50 g stolnog margarina
  • 250 g šećera
  • 250 g meda
  • 1 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 1/2 žličice ribanog svježeg đumbira
  • ribana korica od 2 naranče

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 50 g stolnog margarina
  • bijeli bomboni

Priprema:
1. Umutiti stolni margarin sa šećerom, medom, jajima, ribanim đumbirom i korom od naranče.
2. Posebno pomiješati brašno i prašak za pecivo.
3. U smjesu od stolnog margarina postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Umiješeno tijesto uviti u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku da miruje 60 min.
5. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim modlama oblikovati željene figure.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 15 min.
7. Na pari otopiti čokoladu sa stolnim margarinom. Pečene medenjake dopola umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Čokoladu odozgora ukrasiti bijelim bombonima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept