Preliveni fileti soma

by | 19 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g fileta soma
  • 3 žumanjka
  • 4 dl vrhnja (biljnog)
  • 5 listova medvjeđeg luka
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 limun
  • mješavina začina

Za pohanje:

  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • ulje

Način pripreme:

1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu i tako ocijediti od viška tekućine. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i peći u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Posebno umutiti vrhnje, žumanjke, sitno sjeckani medvjeđi luk, češnjak u prahu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smjesom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana