Rižoto s pečenicom

by | 24 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 200 g integralne riže
  • 150 g pečenice
  • 1 glavica luka
  • 80 g maslaca
  • 1 juneća kocka za juhu
  • ribana korica od 1/2 limuna
  • 1,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 150 g sira
  • 20 g parmezana
  • 2 žumanjka
  • mješavina začina

Priprema:

1. Juneću kocku za juhu rastopiti u 1,5 l vode i ostaviti da proključa. Potom dodati integralnu rižu i nastaviti s kuhanjem dok riža ne nabubri. Zatim ju ocijediti.
2. Luk narezati na kockice, a pečenicu na štapiće.
3. U posudi otopiti žlicu maslaca pa dodati luk i kratko popeći. Potom dodati rižu i pečenicu, doliti vrhnje za kuhanje i sve zajedno kratko prokuhati da bi višak tekućine ispario.
4. Skloniti sa štednjaka i dok je još toplo dodati umućene žumanjke, parmezan, ribanu koricu limuna, sir, preostali maslac i začine po želji te sve zajedno dobro promiješati. Gotovo jelo poslužiti toplo.

Izvor: Dobra hrana