Tjestenina s tikvicama

by | 19 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tjestenine po želji
  • 350 g mladih tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • 80 g pancete
  • 20 g parmezana
  • 4 dl vrhnja (biljnog)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Način pripreme:

1. Tikvice oprati, odrezati im vrhove, a potom ih zajedno s korom naribati na krupno.
2. Luk sitno narezati, a češnjak propasirati.
3. Pancetu narezati na tanke štapiće.
4. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati pancetu te i nju kratko popržiti.
5. Kada panceta porumeni, dodati tikvice i pirjati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati vrhnje, parmezan i začine po ukusu te kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta, dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a potom je ocijediti od viška tekućine.
8. Prokuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana