Tri valovite frizure za doček – bez korištenja sušila i uvijača za kosu

by | 31 prosinca, 2013

Efekt kovrčave kose možete postići samo pomoću ukosnica i krpica. Napravite svečanu frizuru za 31. prosinca koja ne zahtijeva puno truda i ne oštećuje kosu kao sušilo, pegla ili uvijač za kosu.

Prije uvijanja kovrča idealno bi bilo da je kosa svježe oprana i vlažna. Za postojane kovrče, na kosu nanesite sprej za kovrčavu kosu ili cijelom dužinom rasporedite pjenu za kosu. Kovrče će ljepše izgledati na dužoj kosi, ali ih je moguće i napraviti ako vam je kosa do ramena.

Kosu raščešljajte i potom podijelite na nekoliko pramenova debljine prsta. Jedan po jedan pramen omotajte oko prsta, te ga ukosnicom pričvrstite za tjeme.

Ako imate dugu kosu i želite veće uvojke, možete ih omotati oko pamučne krpice (ili čarape) te zavezati u čvor. Da bi kovrče bile postojane, ukosnice moraju odstajati barem osam sati, pa je idealno staviti ih prije spavanja.

Kada izvadite ukosnice, pramenove izvucite rukom ili četkom kako bi kovrče bile mekše. Za dodatno učvršćivanje nanesite i lak za kosu.

Kosu potom možete oblikovati u tri jednostavne ali efektne frizure. Za prvu prebacite kosu na jednu stranu, te omotajte jedan dio oko drugog i pričvrstite gumicom. Također možete napraviti razbarušene punđe ili pak dvije pletenice.

[youtube eO3wl-7cejs]

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: