Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Pomiješati zrnati i izmrvljeni mladi sir s praškom za pecivo pa dodati začine po želji i promiješati. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela tako da jedan bude malo veći od drugog (2/3 prema 1/3) te u manji dio dodati ajvar, a u veći sitno narezanu šunku i promiješati.
2. Uzeti jednu koru za pitu pa je premazati uljem i prekriti drugom korom. Zatim premazati polovinom nadjeva od sira i šunke i zarolati.
3. Potom opet uzeti dvije kore za pitu te jednu premazati uljem i preklopiti drugom korom. Preko nje premazati nadjev od ajvara. Nakon toga rolane kore s nadjevom od sira staviti na početak kore nadjevene ajvarom pa sve zajedno zarolati.
4. Na kraju opet uzeti dvije kore, prvu premazati uljem i prekriti drugom korom pa odozgora premazati preostalim nadjevom od sira. Roladu od sira i ajvara staviti na početak kore nadjevene sirom i sve zajedno zarolati. Roladu na kraju staviti na pladanj i ostaviti u zamrzivaču kako bi se stegnula.
5. Kada se rolada stegne, narezati ju na komade širine 2 cm. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati rolade. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept