Kesten kocke

by | 4 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice gustina
  • 2 dl mlijeka
  • 1 instant kava

Za dekoraciju:

  • 4 dl slatkog vrhnja

Za kremu:

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina
  • 250 g kesten-pirea

Priprema:

Kore:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa sa žlicom šećera umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa 3 žlice šećera. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka pa dodati brašno i gustin te polako promiješati.

3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno prerezati napola. Instant kavu rastopiti u toplom mlijeku pa poprskati biskvit.

Krema:
1. Pomiješati šećer i jaja i kuhati na pari uz neprestano mućenje dok se šećer ne rastopi.
2. Potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice i nastaviti s kuhanjem miješajući dok se čokolada ne rastopi.
3. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati pjenasto umućen margarin i kesten-pire te sve zajedno umutiti mikserom.

Završni postupak:
1. Prvu koru biskvita premazati polovinom kreme i prekriti drugom korom biskvita. Zatim rasporediti preostalu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept