Peštanski gulaš

by | 20 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa od buta
  • 2 žlice džema od šljiva
  • 3 veće glavice luka
  • 1 mrkva
  • 100 g celera
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 100 g pancete
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica usitnjenog peršina
  • 2 žlice gustina
  • juneće juhe po potrebi
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Način pripreme:

1. Junetinu narezati na kocke, a pancetu na kockice.
2. Mrkvu i celer naribati na krupnije, a luk narezati što sitnije.
3. Na malo ulja popržiti luk i pancetu, zatim dodati mrkvu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Povremeno dolijevati juneću juhu po potrebi.
5. Kada je meso napola pirjano, dodati džem od šljiva, pire od rajčice i mljevenu papriku te doliti vode da pokrije meso. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i začine po ukusu. Kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.

Izvor: Dobra hrana