Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Junetinu narezati na kocke, a pancetu na kockice.
2. Mrkvu i celer naribati na krupnije, a luk narezati što sitnije.
3. Na malo ulja popržiti luk i pancetu, zatim dodati mrkvu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Povremeno dolijevati juneću juhu po potrebi.
5. Kada je meso napola pirjano, dodati džem od šljiva, pire od rajčice i mljevenu papriku te doliti vode da pokrije meso. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i začine po ukusu. Kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
Izvor: Dobra hrana