Pileće rolice

by | 8 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g klobuka šampinjona (šeširića)
  • 120 g suhe vratine
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dl juhe od povrća
  • 1 žličica gustina
  • mješavina začina
  • 40 g parmezana

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, a potom ih istanjiti i začiniti po želji.
2. Istanjene šnicle uzdužno narezati na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suhe vratine, zatim klobuk šampinjona pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolice popeći na vrućem ulju kako bi porumenjele, a potom ih zaliti bijelim vinom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne ispari. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći sitno nasjeckani češnjak pa dodati mješavinu gustina i juhe, začiniti po želji i kuhati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolice i posipati ih parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept