Marinirana losos-pastrva

by | 9 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 8 kotleta losos-pastrve
  • 1 dl sojinog umaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 žličica šećera
  • 3 češnja češnjaka
  • prstohvat đumbira
  • 1 stručak blitve
  • 600 g krumpira
  • sol
  • 1 glavica luka
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sojin umak, maslinovo ulje, 2 žlice soka od limuna, šećer, đumbir i začine po želji.
2. Kotlete losos-pastrve potopiti u pripremljenu marinadu i ostaviti neka odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.
3. Krumpir skuhati zajedno s ljuskom, a zatim ga ocijediti, oguliti i narezati na kocke.
4. Blitvu očistiti pa kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala te je ocijediti i narezati na kocke.
5. Luk očistiti i narezati na režnjeve.
6. U odgovarajućoj posudi pomiješati skuhani krumpir, blitvu, luk, preostali sok od limuna, malo maslinovog ulja i začine po želji. Polako promiješati.
7. Marinirane kotlete pastrve ocijediti od viška tekućine i ispeći na roštilju ili na tavi. Poslužiti s prilogom od krumpira i blitve.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept