Varivo s porilukom i kobasicama

by | 11 siječnja, 2014


Sastojci:

  • 2 srednja poriluka
  • 2 srednja krumpira
  • 2 mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g mesnate slanine
  • 350 g polutrajne kobasice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 dl soka od rajčica
  • 1,5 l vode
  • 2 lovorova lista
  • ulje
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Poriluk i mesnatu slaninu narezati na kockice, a mrkvu i polutrajnu kobasicu na kolutove.
2. Krumpir oguliti i narezati na krupnije kocke, češnjak što sitnije nasjeckati, a celer krupno naribati.
3. Na malo ulja popržiti poriluk, celer i češnjak. Dodati mesnatu slaninu te i nju kratko popeći.
4. Zatim doliti sok od rajčica i vodu pa ostaviti neka proključa. Potom dodati mrkvu, krumpir, lovorov list, mljevenu papriku i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi da povrće omekša. Pred kraj dodati polutrajnu kobasicu i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept